Johannes Dürr arrestert: Mistenkes for innblanding i dopingsak

PÅGREPET: Tidligere dopingdømte Johannes Dürr ble pågrepet av politi i Innsbruck tirsdag.

PÅGREPET: Tidligere dopingdømte Johannes Dürr ble pågrepet av politi i Innsbruck tirsdag. Foto: Matthias Schrader (AP / NTB scanpix)

Tilbakeviser anklager om rekruttering av nye utøvere til dopingnettverk.

06.03.19 12:12

Den østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr ble arrestert i Innsbruck tirsdag, mistenkt for å være innblandet i den pågående dopingsaken som ble kjent under ski-VM i Seefeld.

Ifølge den østerrikske avisen Kronen Zeitung ble Dürr stoppet i bilen sin av politiet i Innsbruck. Han er mistenkt for å bedrageri og brudd på anti-dopingreglene.

De to landsmennene Max Hauke ​​og Dominik Baldauf var blant fem langrennsløpere som ble avslørt under ski-VM for bloddoping etter en razzia i VM-byen.

Som Kronen Zeitung tidligere har rapportert, skal både Hauke og Baldauf ha sagt i avhør med politiet at det var Dürr som introduserte dem for den tyske idrettslegen Mark Schmidt.

Nekter

Dette tilbakeviser imidlertid Dürr via sin advokat. I en melding til ORF hevder han at han ikke på noe vis har satt de to i kontakt med legen.

Schmidt er mistenkt for å ha hjulpet et stort antall idrettsutøvere med blodoverføringer og doping. Han blir utpekt som hovedmannen bak dopingnettverket som ble avslørt under ski-VM.

Legen ble pågrepet i den tyske byen Erfurt samme morgen som razziaen under VM avslørte fem langrennsløpere.

Også den kasakhstanske stjernen Aleksej Poltoranin ble avslørt i den samme aksjonen, i likhet med estlenderne Karel Tammjärv og Andreas Veerpalu. Ingen av dem stilte på start på 15-kilometeren i VM samme dag.

Flere i garnet

Seinere har enda flere idrettsutøvre fra Østerrike og Estland erkjent å ha tatt del i bloddopingen, deriblant proffsyklisten Stefan Denifl.

Sykkelkollegaen Georg Preidler hevder han fikk tappet blodet sitt i 2018 med sikte på å gjennomføre bloddoping. Han påstår dog at han har konkurrert uten doping, og at han aldri fikk blodet tilbake.

Nå er Johannes Dürr også arrestert mistenkt for å spille en nøkkelrolle i det omfattende nettverket av juksende idrettsutøvere.

I løpet av 48 timer må det tas stilling til om den pågrepne skal begjæres varetektsfengslet.

Dürr ble selv avslørt i 2014 for det forbudte stoffet EPO og har sonet ferdig utestengelsen han fikk i etterkant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.