Gå til sidens hovedinnhold

Johannes Høsflot Klæbo kom på pallen etter en sterk prestasjon

Det holdt ikke helt inn for Johannes Høsflot Klæbo, men trønderen imponerte på sesongens første distanserenn i verdenscupen.

Johannes Høsflot Klæbo vant fredagens sprint i Ruka, og jaget nok en seier på 15 km klassisk med intervallstart. Emil Iversen var også en favorittene før start til å vinne rennet.

- Han går for å vinne verdenscup sammenlagt, og er god både på sprint og distanse, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Les mer

Landslagsprofilene fortviler over utstyrsjag i langrenn: - Det er fryktelig synd

Det var Klæbo som åpnet best og ledet ved passering på 1,2 kilometermerket, men Pål Golberg og Emil Iversen var like bak tidsmessig.

Finne tok over

I tillegg til de nevnte nordmennene overfor, så kom Didrik Tønseth seg opp i teten utover rennet. 28-åringen ledet etter 6,2 km, og Klæbo var syv tideler bak Tønseth.

Til tross for at nordmennene var med i toppen, så var det finske Iivo Niskanen som tok over teten ved passering av 3,1 kilometermerket.

Les mer

Iversen reagerer på Klæbo-utspill før sesongstarten: - Dummeste jeg har hørt

- Han er et forbilde for alle på klassisk, sa Bjørn.

- Noe av det beste på intervallstart

Klæbo og Niskanen fulgte hverandre tett utover løpet og vekslet på å dra. Det hjalp trønderen som passerte 11,2 km, 9,6 sekunder foran Emil Iversen.

Klæbo klarte også å avslutte løpet sterkt, og kom inn 20 sekunder foran Didrik Tønseth. Iversen tok igjen flere sekunder på Klæbo, men det holdt ikke helt inn. Han endte 1,8 sekunder bak Klæbo i mål.

- Det er noe av det beste han har gjort i intervallstart noen gang, fastslår NRK-kommentator Jann Post.

- Det gikk hardt da jeg ble hentet på andrerunden da han fortsatt var på førsterunden. Jeg klarte heldigvis å bite meg fast en runde, men så fikk han for seg at han skulle spare krefter sånn at jeg måtte dra. Det var tungt psykisk, sa Klæbo til NRK etter rennet.

Les mer

Uenighet på landslaget - lagene splittet i sesongoppkjøringen

Selv om Klæbo imponerte var det ingen som kunne gjøre noe med Iivo Niskanen. Finnen økte til Klæbo utover løpet, og var 11,8 sekunder foran ved 11,2 kilometer.

- Han er fortsatt verdens beste klassiskløper, fastslo Torgeir Bjørn.

Til slutt vant finnen 12,9 sekunder foran Klæbo. Det var Niskanens fjerde verdenscupseier hittil i karrieren.

Annenplassen betyr at 23-åringen beholder ledelsen i minitouren og går ut i klar ledelse på søndagens jaktstart.

- Det er godt å kjenne at kroppen spiller på lag. Jeg har som mål å være med å kjempe på distanse, og det klarer jeg å vise i dag. Jeg er bedre i år enn jeg var på denne tiden i fjor. Dette var viktig for sammendraget og det som skjer i morgen, avrundet Klæbo.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?