Gå til sidens hovedinnhold

Johannes Høsflot Klæbo spurtet inn til nok en verdenscupseier i Ruka

Trønderen ble tatt igjen på jaktstarten, men da tok han frem sine eminente spurtegenskaper og sikret seg nok en verdenscupseier.

- Det blir spennende, det er det ikke tvil om. 16 sekunder er ikke så mye, så jeg regner med at Emil og Iivo kommer til å ta meg igjen, sa Klæbo til NRK før rennet var i gang.

Fra start av var det i hvert fall rimelig likt, siden Emil Iversen og Iivo Niskanen var fortsatt 16 sekunder bak trønderen etter passering ved 1,1 kilometer. Det var heller ingen tegn til at Klæbo skulle bli tatt igjen ved passering 3,3 kilometer. Da hadde han økt forspranget til 19,5 sekunder til duoen bak.

Les også

Klæbo: – Det er for tidlig å konkludere

Etter en tredjedel av løypa ved passering 5 kilometer var noe av forspranget spist opp. Iversen og Niskanen var bare 16,5 sekunder bak, og de var ikke langt unna å kunne se ryggen til Klæbo.

Kom nærmere og nærmere

Ved passering halvveis på 15 kilometeren var Klæbo fortsatt fremme i ensom majestet, og duoen Iversen og Niskanen tok ikke igjen noen sekunder. Tvert imot, de var 17 sekunder bak ved 7,5 kilometer. Men så startet spenningen som trønderen snakket om før start.

Ved passering 8,6 kilometer var avstanden krympet til ti sekunder.

Les også

Landslagsprofilene fortviler over utstyrsjag i langrenn: - Det er fryktelig synd

- Jeg er ikke helt trygg på at Klæbo får gå alene så mye lengre, kommenterte NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Og Bjørn hadde helt rett. Ved passering 10 kilometer var alle tre samlet i teten, og dermed lå ting til rette for et realt spurtoppgjør på slutten.

Fulgte hverandre helt inn

Trioen fortsatt å veksle på dra de neste kilometerne uten at noen satte inn et støt. Ved siste runde etter passering 12,5 kilometer var ingenting avgjort.

- Han går billig nå, Klæbo, sa NRK-kommentator Jann Post.

Niskanen var i utgangspunktet regnet som den svakeste spurteren før oppløpet, og prøvde å skaffe seg en luke på siste bakketopp, men Klæbo og Iversen hadde ingen problemer med å henge seg på.

Alle tre fulgte dermed hverandre helt inn, og Klæbo satte inn et støt like før mål. Da ble Niskanen hektet av, og Klæbo og Iversen kom alene på oppløpet. Klæbo viste seg som den sterkeste av de trønderne og vant søndagens jaktstart, og han vant også minitouren i de finske skoger.

- Klæbo er i en egen klasse. Det viser han i dag, sa NRK-ekspert Fredrik Aukland etter rennet.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum kom også med klar tale.

- Han er tidenes beste sprinter, fastslo Nossum til NRK.

Dominerte resultatlisten

Det var flere nordmenn også blant de ti beste. Pål Golberg gikk et solid løp, og kom inn som nummer fire. Deretter fulgte Aleksandr Bolsjunov, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth og Sjur Røthe på de neste plassene.

Erik Valnes gikk seg opp til 12.-plass, mens Martin Johnsrud Sundby ble nummer 15.

- Kjempe, kjempefornøyd. Vi får seks nordmenn blant topp åtte, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

Den gleden var også gjensidig hos Klæbo og Iversen.

- Dette var veldig artig. Emil og Iivo gikk veldig for. Sett i ettertid er vi veldig godt fornøyd med tiden vår. Nå har vi fått en drømmestart, sa Klæbo til NRK

Emil Iversen var også smørblid i målområdet.

- Jeg er kjempefornøyd. Jeg tar med meg en kjempeform fra Ruka. Jeg viser at det ikke bare er tull jeg prater om, sa trønderen.

Kommentarer til denne saken