Gå til sidens hovedinnhold

Johannes Klæbo suveren i verdenscupåpningen

Dramatikk under sprinten i Ruka.

Johannes Klæbo vant fredagens verdenscupsprint i Ruka. Etter en dramatisk kvartfinale klarte nordmannen å holde russiske Aleksandr Bolsjunov på avstand.

Allerede før den første bakken hadde Klæbo fått en liten luke ned til de andre, og opp bakken var det ingen som kunne følge nordmannen.

- Han er i en klasse for seg selv, han utklasser de andre, sa NRKs Jann Post underveis.

- Noe av det aller beste jeg har sett av skigåing, la Torgeir Bjørn til.

Pål Golberg endte på en sterk andreplass, like foran franske Jouve. Bolsjunov måtte ta til takke med en fjerdeplass, mens Emil Iversen endte på femteplass i verdenscupåpningen.

Tre nordmenn til finale

Klæbo var i det første semifinale-heatet, og tråkket virkelig til fra start mot Aleksandr Bolsjunov. Klæbo var rett og slett i en helt egen klasse - og holdt russeren som endte på andreplass på avstand uten nevneverdige problemer.

I det andre semifinale-heatet var det Iversen som skulle kjempe om en plass i finalen. Det hadde nordmannen få problemer med å klare, og kontrollerte inn til en trygg førsteplass, med franske Richard Jouve på trygg avstand.

Dramatikk i kvartfinalene

Klæbo hadde ingen problemer med å vinne det første heatet i kvartfinalene, men det var nok av annen dramatikk å ta av i herrenes første heat.

Allerede før start ble Sergej Ustjugov diskvalifisert etter to gule kort, ettersom svenske Oskar Svensson allerede hadde tyvstartet. Dramatikken ble ikke noe mindre da Erik Valnes brakk staven tidlig i løpet, men klarte fortsatt på svært imponerende vis å ta en sterk tredjeplass i heatet.

- Jeg var litt nervøs. Jeg ville bare ha sesongen fort i gang, så det er min egen feil, sa en overraskende blid Ustjugov til NRK.

Les mer

Caspersen Falla til topps i verdenscupåpningen

- Jeg vet ikke. Det var noen som absolutt skulle gå inn i meg på toppen, det var unødvendig. Jeg har ikke snakket med han, det kan bli stygt. Det får jeg ta etterpå. Jeg kom nære uansett, og hadde det ikke vært for det hadde jeg vært i semien nå, sa en frustrert Valnes til NRK om stavbrekket.

I det andre heatet hadde Pål Golberg ingen problemer med å ta førsteplassen, men dessverre medførte også tiden til tredjeplassen at Valnes ikke gikk videre - tross det heroiske forsøket etter stavbrekket.

Joni Mäki og Teodor Peterson gikk seirende ut av det tredje heatet, der Norge ikke hadde noen representanter. Jouve og Johan Häggström gikk enkelt videre fra det nest-siste semifinaleheatet, og heller ikke her var det nordmenn representert.

Emil Iversen var den eneste nordmannen som gikk videre fra siste heat, like bak svenske Calle Halfvarsson. Sindre Bjørnestad Skar endte på tredjeplass, og tiden holdt ikke til videre avansement.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?