*Nettavisen* Sport.

Johannes Moesgaard ferdig i Vålerenga

FERDIG: Johannes Moesgaard, som blant annet har vært i Vålerenga med Kjetil Rekdal er ferdig.

FERDIG: Johannes Moesgaard, som blant annet har vært i Vålerenga med Kjetil Rekdal er ferdig. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Oslo-klubben bekrefter at de har latt assistenttreneren under Ronny Deila forlate klubben.

27.02.20 12:20

Vålerenga bekrefter på sine hjemmesider at de har avsluttet arbeidsforholdet med assistenttrener Johannes Moesgaard. Dermed blir heller ikke han med når Vålerenga sparker i gang sin første sesong under Dag-Eilev Fagermo.

Moesgaard blir dermed den andre assistenttreneren som forlater Vålerenga etter Fagermos inntog. Allerede har Håkon Lunov blitt bekreftet ferdig i klubben på Valle Hovin.

«Johs» ankom Vålerenga allerede i 2006, og har arbeidet med ungdomslagene, så vel som a-laget til Vålerenga. Han får blant annet æren for utviklingen til spillere som Ghayas Zahid, Sander Berge og Ivan Näsberg.

Les også: Sportsintervjuet: Dag-Eilev Fagermo

Da Ronny Deila gjorde sitt inntog i hovedstaden i 2018 så ble Moesgaard forfremmet til assistenttrener, og delte den jobben sammen med tidligere nevnte Lunov for de kongeblå.

- Det er trist å forlate en klubb man er blitt så glad i, men dette er en del av fotballivet. Jeg har hatt fantastiske år, og er blitt glad i mange mennesker i klubben. Nå handler det om å se etter nye muligheter, og kanskje dukker jeg opp også på Valle igjen i fremtiden, sier Moesgaard til Vålerengas hjemmeside.

Slik forklarte Lunov sitt forhold til Fagermo før sistnevnte ble ansatt som hovedtrener hos Vålerenga.

Fagermo skal nemlig foretrekke å ha én assistent i Vålerenga, og har valgt seg ut Kenneth Dokken som mannen som skal være hans høyre hånd i Oslo.

I tillegg til Dokken har han også valgt å forfremme Moa Dajani som sin nye fysiske trener hos de kongeblå. Dermed ble det ikke plass til hverken Moesgaard eller Lunov i Oslo-klubben.

Vålerenga har i oppkjøringen slått klubber som IFK Norrköping og Krasnodar, men har måttet tåle tap mot Slavia Praha og Lokomotiv Moskva under Fagermo.

De serieåpner hjemme mot regjerende seriemester Molde 4. april på Intility Arena.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag