Stryningen tok dermed sin sjette jaktstartseier på sju forsøk i verdenscupen denne sesongen. 29-åringen lekte seg og vant med klar margin til resten av feltet.

Thingnes Bø var aldri i tvil om at han kom til å vinne, og viste det tydelig. Først hysjet han på publikummet under den siste skytingen, før han tok artisteriet videre i målområdet.

Les også: Hoppdamene ble historiske: – Har gjort meg forbannet!

– Jeg blir rørt

Med det norske flagget i hånden stoppet 29-åringen opp rett før målstreken, og bukket for kong Harald som var på plass på tribunen.

– Det er verdens mest fortjente applaus. Han tar seg til og med tid til å stoppe og bukke for kong Harald. Det er ikke annet enn helt konge!, utbrøt TV 2s kommentator.

– Jeg blir rørt, sier Petter Northug, som selv var kjent for å lage show i sin aktive karriere, på TV 2s direktesending.

I intervjuet med rettighetshaveren etter kampen meddeler Thingnes Bø at showet var planlagt på forhånd.

– Jeg lå i senga tidligere i dag og tenkte at om jeg skulle lede på slutten her: Hva kan vi finne på? Det eneste som sto i hodet mitt var om jeg skulle sette fire skudd, for da visste jeg at jeg kom til å vinne. Jeg visste at jeg kom til å bli litt nervøs, men det var et godt skudd på den siste og en god serie, sier Johannes Thingnes Bø til TV 2.

– Det var en fantastisk følelse. Jeg følte hele stadion løftet meg fram i dag. Det var en ekstrem følelse, fortsatte han.

Franske Quentin Fillon Maillet tok 2.-plassen og ble slått med 32,7 sekunder, mens Sturla Holm Lægreid ble nummer tre.

Les også: Casper Ruud om kjendislivet og forespørslene: − Det er mer av det enn jeg hadde trodd

Sterk skyting

Thingnes Bø gikk ut med 24 sekunders ledelse til svenske Martin Ponsiluoma. Benedikt Doll fra Tyskland gikk ut som nummer tre og var 29 sekunder bak.

29-åringen skjøt feilfritt på liggende skyting på de to første rundene og økte dermed forspranget med over minuttet til Sturla Holm Lægreid som nærmeste konkurrent. Bærum-mannen startet jaktstarten som nummer fem.

En rask stående serie på den tredje runden endte med én bom og strafferunde. På siste skyting skjøt Thingnes Bø fullt hus igjen og kunne marsjere inn til en suveren seier.

Thingnes Bø sikret sammenlagtseieren i verdenscupen allerede før de to siste verdenscuphelgene i Östersund og Holmenkollen. Søndag avsluttes verdenscupsesongen med fellesstart.

(©NTB)