Gå til sidens hovedinnhold

Johannessen går av

Karl-Arne Johannessen trekker seg fra stillingen som president i Norges Idrettsforbund.

TV 2 Sumo:Thorsen eneste kandidat

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Idrettsstyret fikk mandag beskjed om at 54-åringen vil trekke seg fra vervet som president i Norges Idrettsforbund og Olympiske komité (NIF) av helsemessige årsaker.

I en pressemelding opplyser Idrettsstyret at de har tatt Johannessens ønske til etterretning og konstituert visepresident Odd-Roar Thorsen som fungerende president fram mot Idrettstinget i Skien 11.-13. mai.

TV 2 SUMO: Se innslag fra TV 2 Nyhetene

Ber om ro
- Jeg har hatt fine, men krevende år i Idrettsforbundet, og jeg er glad for at den organisasjonen jeg forlater har fått orden på sin økonomi. Av hensyn til min egen helse og min familie har jeg etter en nøye vurdering bestemt meg for å fratre vervet som idrettspresident, sier Johannessen i pressemeldingen.

Han skal opereres og er usikker på sin egen arbeidsførhet i tiden fremover.

- Jeg ber om respekt fra omverden og media slik at jeg og min familie kan få ro i tiden som kommer. Jeg ønsker NIF og idretten lykke til i arbeidet fremover, uttaler Johannessen.

Ble kritisert
Johannessen har fått skarp kritikk den siste tiden. Spesielt Motorsportforbundet har gått hardt ut mot idrettspresidenten, og beskyldt ham for å være uinteressert. Før helgen ble det også klart at Thorsen aktet å stille som motkandidat i kampen om presidentvervet.

- Karl-Arne Johannessens beslutning kom overraskende på oss alle, men ut i fra den orientering som Idrettspresidenten i dag har gitt styret ser vi at det er riktig å respektere hans valg. Idrettsstyret vil arbeide videre med de saker som ligger foran oss fram mot Idrettstinget. Ikke minst skal vi sørge for at Norge får fram en god søknad for olympiske vinterleker i 2018. I denne saken hviler det et stort ansvar på Idrettstyret og hele idrettsorganisasjonen, uttaler et samlet idrettsstyre.

Johannessen overtok stillingen etter Kjell O. Kran i april 2004. Han var tidligere president i Norges Håndballforbund.

Thorsen fortsatt kandidat
1. visepresident Odd-Roar Thorsen er konstituert som fungerende president, og bekreftet på mandagens pressekonferanse på Ullevaal Stadion at han fortsatt ønsker å stille som presidentkandidat på idrettstinget i mai.

- Jeg har tidligere sagt at hvis jeg blir spurt, stiller jeg som kandidat, og det står jeg ved.

Han beklaget likevel det som har skjedd med Johannessen, og innrømmer at det ikke var slik at han ønsket at kampen om presidentvervet skulle bli. Han tror likevel ikke mediekjøret mot den avgåtte idrettspresidenten er årsaken til at han søndag kveld trakk seg med umiddelbar virkning.

- Jeg tror overhodet ikke det som skjedde har noe med siste uker hendelser å gjøre, poengterte Thorsen på mandagens pressekonferanse.

Se innslaget på Sumo

- Medieskapte problemer
Fra idrettsforbundet ble det også poengtert at de ikke hadde kjent seg igjen i de beskrivelsene deler av media har gitt av klimaet i idrettsstyret.

- De beskrivelsene som er gitt av samarbeidsproblemer i styret er medieskapt, og jeg kan ikke huske at Karl Arne (Johannessen) har stått alene i noen saker, poengterte Odd Arvid Sulland på mandagens pressekonferanse.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto