STOCKHOLM (Nettavisen): Ole Kristian Tollefsen må stå over Norges kamp mot Hviterussland på grunn av sin behandling av Sveriges Calle Järnkrok.

Det var mot slutten av onsdagens kamp mellom Sverige og Norge at Tollefsen kjørte kølla opp i skrittet på motstanderen, som gikk i bakken.

Nordmannen fikk muligheten til å forklare seg for disiplinærsjefen i VM, Dan Mouriello, men nådde ikke fram med sin forklaring.

Les mer: - Tollefsen kan felles av ryktet sitt

Sint Johansen
Resultatet ble én kamps utestengelse, noe som betyr at Norge nok en gang må klare seg uten sin kaptein i dette mesterskapet. Det likte landslagssjefen dårlig.

- Det er utrolig frusterende at vi får en dobbel straff igjen. Vi er eneste nasjon som har vært i høring - tre ganger til og med. Det virker tilfeldig, og det er uforståelig at de kan dele ut straffer tilfeldig i hytt og pine, sier Johansen til Nettavisen.

Norges landslagssjef mener han har sett verre episoder fra andre lag tidligere i VM.

- Jeg har sett flere kamper hvor det har skjedd verre ting, uten at det har blitt straffet. Dette er ikke fair play, sier Johansen og legger til at det er for tidlig å si om Norge vil anke.

- Har skuffet laget
Ole Kristian Tollefsen var lei seg etter at han fikk dommen.

- Dette er trist, og jeg har skuffet laget. Når det gjelder episoden jeg ble utestengt for så mener jeg at det er en hel grei utvisning, men at det ikke kvalifiserte til noe mer, sier Tollefsen.

Norges kaptein tror han straffes hardere fordi han allerede har en karantene på samvittigheten i dette mesterskapet.

- Jeg mener at man burde holdt på den linjen som dommerne valgte, altså to minutters utvisning. Nå har jeg allerede vært utestengt i én kamp og det gjør det nok lettere å idømme meg ny karantene.

Les pressemeldingen fra disiplinærkomiteen her

Vil støtte laget
Som kaptein vil han fremdeles ta sin del av jobben med å støtte opp om laget inn mot neste kamp.

- Nå blir det viktig for meg å støtte laget inn mot kampen mot Hviterussland, forteller Ole-Kristian Tollefsen.

Backen sto også over kampen mot Canada etter en tøff takling av danskenes Mikkel Bødker.

- Dømmes på navnet
Tidligere torsdag sa tidligere landslagsspiller Petter Thoresen til Nettavisen at han fryktet at Tollefsen ville bli dømt på grunn av navnet sitt.

- Det tror jeg absolutt. Han er en hard spiller, men også destruktiv. Han skal sette de offensive spillerne til motstanderen ut av spill. De følger nok ekstra med han.

- Blir han utestengt nå, er det fordi han heter Ole Kristian Tollefsen, sa Thoresen.

Norge har muligheten til å anke avgjørelsen, men da en slik ikke vil bli behandlet før etter mesterskapet vil ikke det hjelpe Tollefsen.