Gå til sidens hovedinnhold

Johansen: – Vi er underdogs i resten av kampene

Mener poeng mot Danmark er bonus.

Etter åpningsseieren over Italia kan de norske ishockeygutta slippe seg løs i elite-VM. Poeng mot Danmark i søndagens kamp vil være en bonus.

Faktisk kan de tre poengene mot Italia være nok til å trygge plassen i VMs øverste divisjon. Nøkkelkampen er unnagjort, og de norske spillerne har lite å tape i fortsettelsen.

Mot Danmark er VM-statistikken god. Av fire møter siden 2006 har Norge vunnet samtlige. Men årets Norge-utgave er svekket, og Danmark-laget kanskje sterkere enn noen gang.

- De har en bra tropp, og vi er ikke favoritter i noen av kampene som kommer nå. Vi er en underdog. Derfor må vi ha den samme desperasjonen og innstillingen i resten av kampene, mener Roy Johansen.

- Danmark spiller med høy intensitet og mye vilje. Det er et bra lag og en tøff motstander. Vi har fått med oss selvtillit og litt trygghet, men vi må regne med at Danmark kommer til å kjøre kampen, sier landslagssjefen til NTB.

Skjerpet

Italia-kampen var sjefen fornøyd med. Den nevnte desperasjonen kom delvis av alt snakket om et svekket norsk lag som dro til VM uten sine beste spillere.

- Det var sunt, det. Internasjonal ishockey er knalltøft, og det er lite som skiller. Det var sunt for laget å få det snakket. Vi gjorde den defensive jobben, hjalp vår egen målvakt og hadde riktig innstilling. Nå gjelder det å følge opp dette videre, sa Johansen.

- Det var viktig at vi gjorde en god start. Det (Italia-møtet) var den viktigste kampen vi har spilt på lang tid. Det gjorde noe med oss, men samtidig måtte vi senke skuldrene og spille vårt spill. De momentene vi hadde snakket om, gjorde vi bra, la han til.

Bare gode lag

Johansen minner om at ingen motstandere er enkle i VM. Blant annet kunne vi se Frankrike slå OL-mester Canada 3-2 via straffeslag fredag. Han forventer tøffe kamper, men gleder seg over det Italia-seieren gjorde med moralen i laget.

- Alle vil ikke prestere opp mot sitt beste i hver kamp. Det laveste nivået var høyt, og alle rekkene fungerte bra. Debutantene gjorde et solid inntrykk, og det var vi helt avhengig av.

- Å holde laget samlet blir nøkkelen i disse kampene, også mot Danmark.

Å bedømme hvor sterke Danmark er kontra Norge, er ikke lett etter én kamp mot hockeystormakten Sverige. I det minste har Norge statistikken i ryggen. De siste to års VM-kamper (begge i Stockholm) har endt med seirer 6-2 og 3-2.

- Det er hete, takler mye og spiller med intensitet, så vi håper å få noe overtallsspill. Og at vi samtidig holder hodet kaldt, sier Johansen. (©NTB)

Kommentarer til denne saken