Johansson før Vikersund: - Bakken passer meg enormt bra

Robert Johansson i aksjon i verdenscuprennet i Granåsen torsdag.

Robert Johansson i aksjon i verdenscuprennet i Granåsen torsdag. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Robert Johansson henter fram gode Vikersund-minner før han går til angrep på Stefan Kraft og Ryoyu Kobayashi i seierskampen i Raw Air.

15.03.19 09:08

Torsdag tapte 28-åringen ytterligere terreng til ledende Kraft i kampen om seierssjekken i Raw Air på rundt 340.000 norske kroner.

Etter tiendeplassen i Granåsen skiller det 15,2 poeng opp til østerrikeren som ble tredjemann i Trondheim.

Verdenscupleder Ryoyu Kobayashi smatt samtidig også forbi Johansson i sammendraget med seieren i Granåsen. Japaneren har 5,7 poeng til gode på det norske håpet når fem konkurransehopp gjenstår.

– Det er ikke mye, det. Ikke i Vikersund i hvert fall. Jeg var vel 90 poeng bak (Kamil) Stoch da vi reiste fra Granåsen i fjor og 30 bak da det var slutt. Vikersund er bakken å hente poeng i, sa Johansson før han forlot Granåsen torsdag.

Passer enormt bra

Mammutbakken i Vikersund har også en sentral plass i Søre Ål-hopperens minnebok. For ett år siden tok han karrierens første verdenscupseier nettopp der, og for to år siden satte han verdensrekord med 252 meter samme sted.

Rekorden hadde han ikke så lenge. Ikke lenge etter landet nemlig Raw Air-rival Stefan Kraft på 253,5 meter. Johansson avviser at han har fokus på å skulle ta tilbake rekorden foran de tre renndagene som nå venter.

– Nei. Jeg skal prøve å hoppe så godt jeg overhodet kan, og er man heldig kan man få muligheten til å lukte på den. Det er opp til den som ligger og flyr i lufta å gripe den, sa han.

På spørsmål om hvordan han vurderer styrkeforholdet mellom seg selv, Kraft og Kobayashi i skiflyging, svarer han:

– Jeg vil si at skiflygingsbakken passer meg enormt bra, men det er tre karer som alle er i slag. Alle kan fly langt der.

Fant seg ikke til rette

I Granåsen fant han seg ikke hundre prosent til rette. Det kostet poeng i kampen om sammenlagtseieren i Raw Air, men Johansson gledet seg over tiendeplass på en dag da langt fra alt stemte.

Etter torsdagens renn ble kursen stukket ut mot Drammen. Allerede fredag ettermiddag er det kvalifiseringshopping i Vikersund.

– Jeg har gledet meg et helt år til å reise til Vikersund igjen, så det tror jeg blir knallbra, sa 28-åringen, som ikke legger skjul på at han har nervepirrende dager i vente.

– Det er alltid konkurransenerver i sving, og det står om sammenlagtseieren i Raw Air, så nerver blir det nok, smilte han.

I fjorårets utgave av Raw Air ble han til slutt nummer to. Polske Kamil Stoch vant klart. Denne gangen skal seierskampen utkjempes mot formsterke Stefan Kraft og Ryoyu Kobayashi.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag