RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johaug: - En liten revansj

Foto: Elvis Piazzi / AP Photo / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Ble parkert av Justyna Kowalczyk i desember. Lørdag var rollene snudd.

- Dette var en liten revansj for Marit og meg etter det som skjedde i Lillehammer. Moro at vi klarer å toppe formen, mente Therese Johaug etter andreplassen på den klassiske 10-kilometeren i Toblach lørdag.

I den første helgen i desember ble Marit Bjørgen og Johaug parkert av Justyna Kowalczyk i Lillehammer.

Lørdag kom Bjørgen 36,7 sekunder foran Johaug, og Kowalczyk gikk sitt dårligste klassiskløp på årevis og endte som nummer fem.

- Jeg gikk på det eneste rubbeparet jeg hadde med meg og følte at kroppen bare ble bedre og bedre underveis. Jeg gikk like fort som Marit fra toppen og ned, og jeg er fornøyd med 2.-plassen i en slik løype som dette.

- Slake løyper med mye staking er ikke det jeg liker best. Dette var en god test foran Sotsji. Vi kan fort få et slikt føre der også, sa Johaug.

Johaug har gått to kanongode klassiskløp hjemme i Norge denne sesongen, men internasjonalt var dette det beste hun har gjort på denne distansen så langt i vinter.

- Jeg fikk en bekreftelse på at jeg kan gå fort i slike løyper også. Marit var den beste i dag, men det er lenge til OL og jeg har bevist før at jeg kan slå henne også. Jeg føler absolutt at jeg kan være med å kjempe om seieren når vi kommer til OL, sa Johaug.

I Sotsji åpner kvinnene med 15 kilometer skiathlon lørdag 8. februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere