RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Johaug: - Vil ikke risikere å bli sliten

Sist oppdatert:
Derfor dropper langrennsprinsessen Toppidrettsveka.

Therese Johaug og Marit Bjørgen bobler over av vilje og kraft vel sju måneder før OL. Men Johaug står over Toppidrettsveka denne uka.

Hun tar ingen sjanser på å presse kroppen for hardt.

– I samråd med Egil Kristiansen har jeg bestemt meg for ikke å delta der. Dette gjør jeg fordi jeg ikke vil risikere å bli sliten før høstoppkjøringen. Det har vært hektisk i perioder i sommer, sier Johaug til NTB.

– Et av mine mål er å ha enda mer kvalitet i det jeg gjør på trening enn før. Jeg har fått gjort alt jeg ønsket meg i sommer, og jeg føler meg bedre og bedre. Om ikke lenge reiser vi til Nord-Italia igjen og blir der i tre uker. Jeg fikk også to uker hjemme i Dalsbygda med venner og familie.

Bjørgen er klar som et egg for Toppidrettsveka. – Det skal bli moro med konkurranse igjen. Vi er midt i en tøff samling. Jeg vil tro jeg er ganske sliten søndag, sier Bjørgen til NTB.

Også for henne har alt gått etter planen. – Testresultatene er som de har vært før, og jeg ser utvikling fra måned til måned. Det er det viktigste.

Mandag løp de i motbakkene på Kvitfjell. Det var en økt midt på treet når det gjelder belastning.

Toppidrettsveka går i Orkdal, Aure og Kristiansund torsdag til lørdag. Sesongstarten for langrenn er lagt til Beitostølen 22. – 24. november. Sesongens store mål er OL i Sotsji og Tour de Ski.

Om tre uker starter jentene nok et langt høydeopphold. Da går turen til Seiser Alm og Livigno, begge steder omtrent som jentenes andre hjem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere