Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johaug: – Jeg kommer til å bli slått

Therese Johaug trente i strålende vær på Sognefjellet onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Therese Johaug trente i strålende vær på Sognefjellet onsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Therese Johaug ler godt av dem som mener hun kommer til start i den kommende VM-sesongen i en nærmest uovervinnelig utgave.

29-åringen forbereder seg på sitt comeback etter dopingutestengelsen. Mer enn to år er gått siden hun sist hadde på seg startnummer i langrennssporet. I karanteneperioden har rapportene om en Johaug i fryktinngytende form stadig dukket opp.

Både lagvenninner og trener Pål Gunnar Mikkelsplass har bidratt til det.

Nylig løp Johaug inn til seier i kvinneklassen i det 10 kilometer lange Fornebuløpet på den oppsiktsvekkende sterke tiden 33.36. Landslagskollega Ingvild Flugstad Østberg ble slått med halvannet minutt, og tiden var så god at den ville holdt til sjuendeplass i herreklassen.

I etterkant sa TV2s langrennsekspert Petter Skinstad at Johaug «kommer til å dominere totalt» i skisporet kommende sesong. Den slags påstander ler bare Dalsbygda-jenta av.

– Da kan jeg bare si at jeg kommer til å bli slått til vinteren. Joggesko er én ting og ski noe annet. Jeg har jo hele tiden vært god til å løpe og hadde en god dag (i Fornebuløpet). Det er lenge til vinteren starter, mange måneder, og det er mye som kan skje på den tiden, sier Johaug til NTB.

Snur fort

Sammen med landslagskollegene har Johaug de siste dagene lagt ned en solid treningsjobb i vakre omgivelser på Sognefjellet. Onsdag fikk mediene være til stede, og Johaug så skarp ut på den to timer lange formiddagsøkta.

Omgivelsenes voldsomme tiltro til henne ser Johaug på som en stor kompliment.

– Det er hyggelig å høre, og jeg har jo følt meg i bra form. Det blir spennende å se om jeg klarer å få det ut når jeg får på meg startnummer på brystet og skal begynne å gå skirenn igjen. Den fysiske formen min er der, men den mentale biten blir nok utfordringen, sier hun.

– Kjenner du kroppen din så godt at du kjenner at du er bedre enn før utestengelsen?

– Jeg begynner å kjenne kroppen min godt, samtidig som jeg har gjort meg erfaringer underveis hele veien. Jeg føler nok at jeg er mer stabil enn før, men om jeg har tatt et ekstra steg, er vanskelig å si. Men jeg er nok i hvert fall på samme nivå som før, sier Johaug beskjedent.

Hun tar samtidig ingenting for gitt.

– Jeg føler at ting snur så fort. Bare vent til vi kommer til Oslo Skishow (14. juni) og får på oss rulleski. Det er jeg ikke noe god på, så der kommer jeg i hvert fall til å bli slått. Det er sikkert og visst, ler Johaug.

En lettelse

Til tross for at det har gått to år siden sist hun gikk skirenn, og at det fortsatt gjenstår fem og en halv måned til sesongåpningen på Beitostølen, ber Johaug om å bli trodd på at hun ikke er utålmodig.

Det har hun måtte lære seg ikke å være de to siste årene.

– Jeg har egentlig bare lært meg til å ta en dag av gangen. Det kommer skirenn, men jeg har et veldig avslappet forhold til det. Jeg har lært meg til å måtte vente. Jeg tenker faktisk ikke så mye på sesongen akkurat nå, men koser meg med det jeg gjør her, sier Johaug i solskinnet utenfor Sognefjellshytta.

Flinkere har hun også blitt til å holde igjen i treningsarbeidet, slik at ikke iveren tar overhånd.

– Jeg har lært kroppen min å kjenne ganske godt i denne perioden. Er jeg sliten, passer jeg ekstra på meg selv og tar hvile. Jeg legger inn sikkerhetsperioder hele veien for å få kvalitet på treningen, sier 29-åringen.

På samme tid i fjor forberedte hun seg på en tøff høring i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) og visste lite om hva framtida ville bringe på idrettsarenaen.

– Nå vet jeg faktisk at den jobben jeg legger ned, skal jeg få utbytte av i november, sier Johaug og kaller det «en lettelse».

Kanskje viser hun konkurrentene ryggen allerede på Beitostølen.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!