I januar ble det kjent at tidligere langrennsprofil Therese Johaug venter barn sammen med mannen Nils Jakob Hoff.

Johaug la opp som langrennsløper etter forrige sesong og det lå litt i kortene at hun nå ønsket å stifte familie.

LES OGSÅ: Fikk Norge-sjokk: – Hva? Er det virkelig sant?

Frykten: – Bryter deg ned

I et større intervju med den svenske avisen Expressen avslører imidlertid 34-åringen at hun har levd med en frykt for at hun ikke skulle kunne bli gravid. Det på grunn av den påkjenningen hun har utsatt kroppen for i løpet av en lang idrettskarriere.

– Det sliter jo på kroppen, bryter deg ned og du vet ikke, forteller Johaug til Expressen.

– Det var kanskje det som stresset meg mest mot slutten av karrieren. At jeg blir 35 år til sommeren og vil bli mamma. Man vet ikke om man kan bli det, om det går, og om det tar to måneder eller fem år, forteller hun åpenhjertig til avisen.

– Hadde aldri tilgitt meg selv

Den norske idrettsprofilen legger ikke skjul på at hun tenkte mye på om hun hadde presset kroppen for hardt, for lenge. Disse tankene er også noe av grunnen til at hun valgte å legge opp og ikke satset mot VM i Planica tidligere i år.

– Et VM-gull i Planica betyr ikke noe i det store og hele når du allerede har 14 gull fra før. Det er kanskje grunnen til at jeg la opp. Jeg sluttet ikke fordi jeg var lei av å trene eller konkurrere. Jeg sluttet fordi jeg visste at livet må gå videre og en dag må det her ta slutt. Jeg hadde aldri tilgitt meg selv om jeg hadde satset videre og det hadde kommet på bekostning av det å bli mamma.

– Om prisen hadde vært å aldri få oppleve det største i livet, legger hun til.

– Så glad at jeg gråt

Videre i intervjuet forteller 34-åringen om øyeblikket der hun oppdaget at hun var gravid.

LES OGSÅ: Snakket om «forbudt tema» på TV. Da tok det fyr

– Jeg var så glad at jeg gråt da. Det er jo så stort. Først vet man ikke om man kan bli gravid og deretter er det veldig mye usikkerhet den første tiden. Du vet ikke helt sikkert om det går bra eller ikke bra, sier Dalsbygda-jenta.

– Men det har i det minste gått bra så langt og nå er hun snart her. Nå er det litt over to måneder igjen, sier hun.

Etter at hun la opp har Johaug vært aktuell som ekspert for NRK og hun jobbet for kanalen under det nevnte Planica-VM.

Som aktiv utøver fikk hun sitt store gjennombrudd med seieren på tremila under VM i Holmenkollen i 2011. Totalt sett vant Johaug hele 14 VM-gull (individuelt og stafett). Hun har også fire gull fra OL, tre av dem tatt under OL i Beijing i 2022.