Gå til sidens hovedinnhold

Johaug avviser Kowalczyk-beskyldning

Den polske jenta mener Norge drev med taktisk spill.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Det var mot slutten av kvinnenes 15-kilometer i VM at Marit Bjørgen rykket fra både Therese Johaug og Justyna Kowalczyk, og suste inn til sitt andre gull under mesterskapet i Holmenkollen.

Ingen av de to andre medaljevinnerne klarte å følge Bjørgen da hun rykket til et par kilometer fra mål, men Kowalczyk mente dette først og fremst skyldtes at hun ble sperret av nettopp Johaug.

- Jeg ble sperret tre-fire ganger av Therese Johaug da Bjørgen rykket, sier Kowalczyk.

- Jeg er ikke sint, men det var nok taktisk spill fra Norge. Hadde vi vært to polske løpere, hadde vi gjort det samme. Men det er slik det er, slik er langrennssporten, sier den polske jenta om avslutningen.

- Tenker ikke på det
Therese Johaug måtte til slutt ta til takke med bronse, sin andre VM-medalje i karrieren (den første var bronsen på 3-mila i Sapporo i 2007), da den polske jenta ble for sterk på den siste biten inn mot mål.

22-åringen fra Dalsbygda avviser likevel blankt at det var noe taktisk spill mellom henne og Bjørgen.

- Taktikk er ikke noe jeg tenker på i det hele tatt, sier bronsevinneren.

- Men om jeg sperret henne, så var ikke dette meningen Jeg vet ikke helt hva som skjedde der. Det må jeg nesten se før jeg sier noe. Jeg var i hvert fall foran henne, det er sikkert, forteller Johaug.

- Nådd målet mitt
Sperring eller ikke sperring, den norske skiyndlingen var uansett strålende fornøyd med medalje i VM på hjemmebane. Og siden målet i forkant var én individuell medalje, har hun allerede utrettet det hun ønsket.

- Det var hardt og tøft i dag. Jeg visste at de to andre ville bli sterke mot slutten, så jeg måtte bare kjempe hardt. Min beste sjanse var å få en luke etter den klassiske delen, forteller Johaug.

- Jeg er veldig glad nå. Målet mitt denne sesongen var en individuell medalje i VM, og det har jeg oppnådd. Dette er veldig stort for meg og ekstra morsomt foran et slik publikum, sier hun.

Slutt på juniortaktene
Første gang Johaug kom på pallen i et VM var hun kun 18 år. Nå, fem år senere, føler hun at det på mange måter er en enda større bragd å ta medalje, på grunn av de forventningene som har vært i forkant.

- For fire år siden visste nesten ingen hvem jeg var og det var ingen forventninger på forhånd. Når jeg ser tilbake på det, og ser 18-åringene i dag, er det vanskelig å tenke seg at jeg var så liten, sier hun.

- Jeg har blitt mye tryggere på meg selv nå, og har ikke de samme juniortaktene. Det å komme til Holmenkollen og innfri forventningene er en sterk prestasjon, og det gleder meg veldig, sier hun

- Det blir en bonus
Og selv om været i Kollen ikke var av det beste slaget lørdag, gjorde publikum seg likevel bemerket.

- Noen ganger måtte du kikke opp fra under brillene for å se foran deg i løypa. Vi så ikke så mye av publikum, men vi hørte dem. Stemningen var helt fantastisk, skryter 22-åringen fra Dalsbygda.

Nå håper Johaug på flere jubeldager under Oslo-VM.

- Vi har fortsatt igjen både 10 kilometer og 30 kilometer. Jeg ser fram til å gå de distansene og jeg skal kjempe med nebb og klør for en ny pallplass. Dette blir en bonus for meg, sier hun.

HTML EMBED
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?