SEEFELD (Nettavisen): - Jeg har en drøm om en individuell VM-medalje. Hvis jeg klarer det er det mer enn godt nok for min del, svarte Johaug på Nettavisens spørsmål om hvor mange gull i Seefeld som måtte til for å gjøre henne fornøyd.

Den overraskende defensive holdningen ble raskt et tema hos både svensk og norsk presse etter pressekonferansen.

«Hvorfor sitter du der og lyver, Therese?» spurte Expressen-kommentator Tomas Pettersson i en kommentar.

«Forventer du virkelig at noen av oss skal tro ett ord av det du sier?», la Pettersson til.

- Folk må respektere det

Johaug begynner å humre når Nettavisen konfronterer henne med oppslaget i svenske medier der hun blir omtaler som en løgner.

- Folk må respektere mine mål. Det er ikke bare for meg å komme til dette mesterskapet og hente fire gull, sier Johaug bestemt.

Hun står fortsatt på at målet hele tiden har vært å ta én medalje.

- Det er lenge siden jeg har gått et mesterskap og jeg skal gjøre mitt beste. Drømmen min har hele tiden vært å ta et individuelt VM-gull og målet har vært å reise hjem med medalje, forteller Johaug.

På mandagens pressekonferanse fikk Johaug nye spørsmål om hun faktisk har løyet om sine egne prestasjoner, slik blant andre Tomas Pettersson hevder.

- Nei, jeg sitter ikke og ljuger, det er han som har definert at jeg sitter og ljuger, jeg står for de målene jeg hadde før mesterskapet. sier Johaug.

- Er det irriterende?

- Ja, litt, sier 30-åringen med et smil.

Lettet over medalje

Johaug var svært godt fornøyd over å ha klart det uttalte målet allerede på første forsøk på lørdagens 15-kilometer. Hun var knusende overlegen og vant med nesten et minutt ned til sølvvinner Ingvild Flugstad Østberg.

- Jeg er veldig glad, lettet og stolt av meg selv for at jeg klarte det, sier den norske langrennsstjernen.

Hun forteller at det var en spesiell følelse å krysse målstreken først. Johaug røper at det var mye som raste gjennom hodet da gullet var i boks.

- Jeg har vært gjennom mye de to siste årene. Det har vært mange tunge og grå dager der man vurderer om det virkelig er verdt å satse og holde på det man gjør. Likevel har jeg valgt å stå i det. Jeg har kommet meg ut på trening og gjort så god treningsjobb som mulig hver eneste dag. Det får jeg betalt for og det er en fantastisk opplevelse, sier Johaug.

Advarer konkurrentene

VM for de norske langrennskvinnene fortsetter med 10-kilometer klassisk for kvinner tirsdag. Også der er Dalsbygda-jenta storfavoritt.

- Jeg har hele tiden sagt at det er 10-kilometer klassisk som er hovedmålet mitt, sammen med tremila. Jeg vet nå at formen er bra. Da er det bare å glede seg, sier Johaug og advarer dermed konkurrentene om at det ikke blir noe enklere å frarøve henne gullet.

Lørdagens VM-gull er Johaugs åttende i karrieren. Hun brast i gråt da hun tok runden for å snakke med skipressen etterpå.

- Jeg har vært jævlig nervøs før denne dagen, og det har vært en distanse jeg har følt meg utrygg på. Det var veldig godt å høre startskuddet gå og kjenne at jeg hadde utrolig gode ski. Det er en dag jeg har sett frem til i over to år nå. Jeg har sett to mesterskap på TV, det har vært tøft, og det er stort å nå drømmen min på den første dagen, sa Johaug.

Manager Jørn Ernst var rørt både på Johaugs og egne vegne. Han mener det er vanskelig å sette ord på hva dette betyr.

- Jeg vet jo hvilken forbannet hard jobb hun har gjort. Hun har trent og gjort akkurat det hun skulle og mer til. Mange perioder litt i mørket, hvor han bare har bitt tennene sammen og gjort det hun skulle gjøre, uten å vite om hun kom til å komme tilbake. Det er fantastisk, sa Ernst til Nettavisen.

Her finner du hele VM-programmet.