*Nettavisen* Sport.

Johaug bruker solbriller for å unngå oppmerksomhet

Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Therese Johaug sier hun savner å gå ut uten å kunne bli gjenkjent.

27.09.13 11:55

– Jeg må beskytte meg selv og ikke stille opp og være med på alt mulig. Det er viktig for meg. Alle skal ikke få ta del i alt. Det tar vekk motivasjon fra treningen. Da blir jeg lei langrenn og føler at alt ikke er så morsomt, sier Johaug i et langt intervju med svenske Expressen.

Avisen spør om langrennsyndlingen har opplevd ulemper som følge av populariteten.

– Ikke noe ubehagelig. Men du blir et samtaleemne uansett hva du gjør. I perioder ønsker du at du kunne gå ut blant folk uten at de legger merke til hvem du er. Jeg bruker solbriller. Det er et lurt triks, sier Johaug.

Roser Northug
Hun legger ned 1000 treningstimer i året. Det sammenligner avisen med Per Elofsson. Han trente 800 timer i året. Expressen klarer ikke styre unna Petter Northug i intervjuet Han omtales som provokatør der han gjerne slenger med leppa mot svenskene.

– Jeg har veldig stor respekt for han. Det er ingen tvil om at han har tatt langrennssporten et steg videre, og gjort den mer moderne. Han har skapt interesse og gjort sporten mer populær, sier Johaug.

Demper nabofeiden
Hun forteller at hun har godt kontakt med de svenske løperne Charlotte Kalla og Anna Haag. Og demper «nabofeiden» Northug gjerne egler opp til.

– Alle nordmenn satt og heiet på Johan Olsson i Val di Fiemme, med den prestasjonen han gjorde. Det var veldig moro at da Norge ikke kunne ta gullet, gjorde Sverige det, sier Johaug. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.