*Nettavisen* Sport.

Johaug «cruiset» inn til NM-gull i terrengløp

 

Therese Johaug tok NM-gull i terrengløp søndag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Therese Johaug utklasset konkurrentene og ble norgesmester i terrengløp i Frognerparken i Oslo søndag.

13.10.19 14:20

Dermed innfridde 31-åringen favorittstempelet som var plassert på henne foran de seks kilometerne i ikke altfor kupert terreng.

Johaug rykket fra regjerende mester Sigrid Jervell Våg og resten av konkurrentene allerede etter en drøy kilometer og så seg deretter aldri tilbake på veien mot gullet.

– Dette var veldig bra. Jeg var en tur her i går og testet løypa. Da var det kjempeglatt, mye glattere enn i dag, så jeg var veldig spent, sa Johaug til NRK etter målgang.

Flere tusen mennesker hadde møtt opp i Frognerparken for å få med seg Johaugs gulljakt.

– Det var som en maurtue, nesten som å gå i Holmenkollen, sa norgesmesteren.

Fjorårsvinner Jervell Våg tok sølvmedaljen, mens Maria Sagnes Wågan sikret seg bronsemedaljen. De var slått med henholdsvis 28 og 31 sekunder.

Vurderer EM-satsing

Det er ikke første gang i år at Johaug ypper seg mot friidrettsfolket. Langrennsstjernen imponerte stort da hun løp inn til NM-gull på 10.000 meter på Hamar i starten av august. Da kom hun i mål på tiden 32.20,87.

I etterkant har Johaug vært klar på at det frister å satse mot neste års friidretts-EM i Paris. Der vil hun i så fall også sikte seg inn på å løpe 10.000-meteren.

Under langrennslandslagets treningssamling i franske Font Romeu tidligere i høst bekreftet Johaug planene.

– Akkurat nå er det grønt lys, sa 31-åringen fra Dalsbygda – og utdypet:

– Det hadde vært moro å prøve å løpe enda fortere, og jeg kjenner at når jeg nå har holdt på lenge med langrenn, ga det meg veldig mye å prøve å løpe friidrett. Også med tanke på motivasjonen min og det å ha noe annet å tenke på.

Ingen Grøvdal

Landslagstrener Ole Morten Iversen har gjort det klart at han ikke ser noen problemer med at Johaug løper neste års EM. Søndag beviste 31-åringen igjen sin kapasitet.

Norges største løperprofil på kvinnesiden, Karoline Bjerkeli Grøvdal, stilte ikke til start i Frognerparken. Hun har innvilget seg ferie etter VM i Qatar.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag