Gå til sidens hovedinnhold

Johaug er tilbake i treningsparadiset

De norske langrennsløperne er på plass i Italia.

Therese Johaug og landslagsvenninnene er på plass på høydesamling i italienske Seiser Alm, der de skal bruke tiden på å finne formen foran VM-sesongen.

- Vi reiser ned til Seiser Alm for å få en ordentlig høydesamling. Vi har vært der flere ganger og vet at det er optimale treningsforhold, fortalte landslagstrener Egil Kristiansen til Nettavisen i forkant av samlingen.

Som i fjorårssesongen vil både Johaug og Marit Bjørgen kjempe i toppen når sesongen starter i november. Kristiansen forteller at de to norske skistjernene har fått trent veldig godt i sommer.

- Begge to har fått trent veldig bra i sommer. De har aldri vært i bedre form enn det de er nå, sier landslagstreneren.

- Planen er at de aller fleste skal være med på både Tour de Ski og VM. Det gjelder også Marit og Therese, forteller Kristiansen til Nettavisen.

Marit Bjørgen har slitt litt med en overbelastet lårmuskel i sommer, men er nå friskmeldt og kan trene som normalt.

- Jeg koser meg veldig i Seiser Alm med de omgivelsene vi har rundt oss her. Det gir en spesiell ro inni meg. Etter noen hektiske uker i Oslo, skal det bli godt å være her uten å gjøre «en skit», sier Johaug til NTB.

Vel, fem timers daglig trening er jo litt.

- Det er veldig godt bare å kunne konsentrere seg om trening, spise, sove og slappe av. Man lader batteriene skikkelig, spesielt når man har med seg været som nå.

Det er ikke få som vil ha en bit av Dalsbygdas langrennskatamaran. Der ligger også utfordringen. (©NTB)

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå