RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johaug får ekstra VM-sjanse

(FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Onsdag offentliggjøres en ukomplett VM-tropp i langrenn. Dermed får 18-åringen Therese Johaug en ny VM-sjanse.

Juniorjenta imponerte med en knallsterk åttendeplass i lørdagens verdenscupdebut i Otepää. Dessverre står ikke distansen 10 km klassisk på VM-programmet i Sapporo, og dermed er Johaugs navn neppe på lista når sportssjef Åge Skinstad presenterer VM-troppen onsdag.

Det betyr imidlertid ikke at VM-toget har gått.

Holder plasser åpne
- Vi kommer nok til å holde de siste plassene åpne for begge kjønn, bekrefter Skinstad overfor Nettavisen mandag ettermiddag.

Samtidig er det klart at Johaug blir med verdenscupsirkuset videre til Davos kommende helg. Der står 10 km fri og stafett på programmet. Begge er VM-distanser.

- En løper som blir nummer åtte i verdenscupen, er selvfølgelig kandidat til et VM-lag. Derfor vil vi gjerne se Therese i øvelser som faktisk står på VM-programmet, forklarer Åge Skinstad.

Selv om Skinstad fortsatt ikke snakker om amerikansk uttagning, kan det være nettopp det de norske jentene må igjennom. I så fall er det trolig Kristin Mürer Stemland og Kine Beate Bjørnås Johaug må slåss mot. På 10 km fri er Mürer Stemland i utgangspunktet den klart sterkeste av disse tre.

Stafettaktuell
For Therese Johaug har sin styrke i klassisk. Hvis hun blir med til VM, er det derfor trolig først og fremst med tanke på en av de klassiske stafettetappene.

- Therese kan være en kandidat. Men i utgangspunktet har vi andre løpere jeg vurderer som mer aktuelle for de klassiske etappene i stafetten, sier landslagstrener Egil Kristiansen – som ikke legger skjul på at Astrid Jacobsen ligger godt an til å få gå klassisk sammen med Vibeke Skofterud. Skøyteetappene i VM-stafetten bekles av Kristin Størmer Steira og Marit Bjørgen, med mindre noe helt spesielt skulle skje.

Ingen GP i VM
Samtidig er det nå definitivt klart at Hilde Gjermundshaug Pedersen ikke blir med til VM.

- Jeg snakket med Hilde i formiddag, og hun føler ikke at hun er i den formen hun må være for å delta i et VM. Hun er rett og slett ikke interessert i å gå når hun ikke er i god nok form til å kunne hevde seg, og det er en vurdering jeg støtter, sier Egil Kristiansen til Nettavisen.

Hilde GP gjorde comeback med seier i Marcialonga søndag, men opplevelsesmessig ble løpet likevel ikke den oppturen GP hadde håpet på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere