*Nettavisen* Sport.

Johaug får Holmenkollmedaljen

- Jeg setter utrolig stor pris på det.

17.03.13 11:25

Søndag morgen offentliggjorde Skiforeningen at Therese Johaug tildeles Holmenkollmedaljen - Norges høyeste utmerkelse innen skiidrett.

Skiløperen får medaljen både på grunn av sine ferdigheter på ski, men også på grunn av jobben hun har gjort for skisporten.

- Vi er stolte over å kunne tildele denne flotte utøveren Holmenkollmedaljen. I tillegg til å ha oppnådd svært imponerende idrettslige resultater er Therese Johaug en flott representant for sin idrett, sier styreleder Per Bergerud i Skiforeningen.

Johaug selv var om mulig enda litt blidere enn til vanlig.

- Det er en kjempestor utmerkelse å få. Jeg setter utrolig stor pris på det. Jeg synes det er veldig artig at folk setter pris på de resultatene jeg har fått, sa femmils-favoritten Johaug til NRK.

Therese Johaugs meritter så langt omfatter blant annet ett OL-gull i stafett, fire VM-gull (to individuelle seiere og to i stafett), hvorav to ble vunnet i Holmenkollen i 2011 (tremila og stafett). I tillegg har hun en individuell sølv- og tre individuelle bronsemedaljer fra VM. Terese Johaug har fem seiere i Worldcup og kom på annenplass i Tour de Ski i 2013.

Den tradisjonsrike utmerkelsen har vært delt ut siden 1895. Holmenkollmedaljen kan tildeles skiløpere som i flere år har oppnådd fremragende resultater i en eller flere av skiidrettens grener. Det tas i første rekke hensyn til resultater i Holmenkollrennene. I tillegg kreves at løperen gjennom flere år har oppnådd topp resultater internasjonalt.

Tildelingen skjer i forbindelse med blomsterseremonien etter tremila søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag