RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johaug får Holmenkollmedaljen

Sist oppdatert:
- Jeg setter utrolig stor pris på det.

Søndag morgen offentliggjorde Skiforeningen at Therese Johaug tildeles Holmenkollmedaljen - Norges høyeste utmerkelse innen skiidrett.

Skiløperen får medaljen både på grunn av sine ferdigheter på ski, men også på grunn av jobben hun har gjort for skisporten.

- Vi er stolte over å kunne tildele denne flotte utøveren Holmenkollmedaljen. I tillegg til å ha oppnådd svært imponerende idrettslige resultater er Therese Johaug en flott representant for sin idrett, sier styreleder Per Bergerud i Skiforeningen.

Johaug selv var om mulig enda litt blidere enn til vanlig.

- Det er en kjempestor utmerkelse å få. Jeg setter utrolig stor pris på det. Jeg synes det er veldig artig at folk setter pris på de resultatene jeg har fått, sa femmils-favoritten Johaug til NRK.

Therese Johaugs meritter så langt omfatter blant annet ett OL-gull i stafett, fire VM-gull (to individuelle seiere og to i stafett), hvorav to ble vunnet i Holmenkollen i 2011 (tremila og stafett). I tillegg har hun en individuell sølv- og tre individuelle bronsemedaljer fra VM. Terese Johaug har fem seiere i Worldcup og kom på annenplass i Tour de Ski i 2013.

Den tradisjonsrike utmerkelsen har vært delt ut siden 1895. Holmenkollmedaljen kan tildeles skiløpere som i flere år har oppnådd fremragende resultater i en eller flere av skiidrettens grener. Det tas i første rekke hensyn til resultater i Holmenkollrennene. I tillegg kreves at løperen gjennom flere år har oppnådd topp resultater internasjonalt.

Tildelingen skjer i forbindelse med blomsterseremonien etter tremila søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere