Karlsson har slått Johaug to ganger denne sesongen, og forholdet mellom de to langrennsstjernene har denne sesongen utviklet seg til å bli et norsk-svensk rivaloppgjør.

På søndagens 10 kilometer i fri teknikk i Davos var det Johaug som trakk det lengste strået. Hun tok en sterk seier og gikk i mål 17,1 sekunder foran Karlsson, som til slutt ble nummer tre.

- Det er ikke helt utklassing, men det er et meget sterkt renn, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk om Johaug sitt løp.

Amerikanske Jessie Diggins tok 2. plassen etter en sterk avslutning i det lettere terrenget. Hun var 14,5 sekunder bak Johaug.

Heidi Weng ble nest beste nordmann på 5. plass. Ingvild Flugstad Østberg fortsetter fremgangen og tok en oppløftende 8. plass, 28,4 sekunder bak Johaug.

Innrømmer tvil

Johaug har som kjent blitt slått av Karlsson på to verdenscupløp denne sesongen, senest forrige helg på Lillehammer. Nå innrømmer hun at sesongstarten har fått henne til å tvile.

- Jeg har vært veldig nervøs. Jeg føler jeg ikke har fått de svarene jeg ville ha av kroppen min på de første helgene. Du begynner å tvile og tenker «fader, har jeg gjort noe feil med treningen?», men det er som jeg har sagt hele tiden, jeg har prioritert veldig mye høyde. Det får jeg betalt for i dag, sier hun til TV 2.

Johaug har så å si vært uslåelig på distanseløp de siste sesongene, og har blitt en svært erfaren løper. Men til og med hun kan begynne å tvile litt når alt ikke går som det vanligvis gjør.

- Man gjør jo det når man sitter med en følelse av at det ikke stemmer helt. Veldig godt å kjenne at det er tilbake i dag, sier hun.

Økte ledelsen gjennom hele løpet

Alles øyne var rettet mot duellen mellom Karlsson og Johaug før start, og de to rivalene startet med bare med ett minutts mellomrom.

På første passeringspunkt ved 2,2 kilometer hadde Johaug allerede jobbet seg opp en ledelse på 7,4 sekunder på Karlsson. Likevel syntes TV 2s ekspert Petter Skinstad at Johaug så stresset ut.

- Det er ikke den beste utgaven jeg har sett av Therese Johaug, sa Skinstad.

Ved 5 km hadde Johaug økt ledelsen til Karlsson til 13 sekunder, og amerikanske Rosie Brennan lå mellom de to rivalene. Heidi Weng og Katharina Hennig lå rett bak Karlsson.

Ved 8 km økte Johaug med ytterligere tre sekunder til Karlsson, som på det tidspunktet lå 16 sekunder bak 33-åringen.

- Hun parkerer Frida Karlsson litt her, Johaug, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

Karlsson gikk i mål til ledelse noen minutter senere, men ledelsen skulle ikke vare lenge. To startnummer bak svensken kom Johaug, som tok ledelsen med 17 sekunder ned til Karlsson.