RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Johaug frykter juniorbank

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Therese Johaug gjør comeback på juniornivå – og er langt fra sikker på seier.

Sesongen hittil har kun handlet om verdenscup for Therese Johaug. Mandag ettermiddag kom hun hjem til Dalsbygda etter å ha blitt nummer 14 i tidenes tøffeste langrennskonkurranse: Tour de Ski, med åtte renn på ti dager.

Johaug ble til og med nummer fire på den tøffeste etappen av dem alle, den brutale klatreetappen opp Alpe Cermis i Cavalese. I tillegg var hun på tredjeplass på den femte etappen, den klassiske 10-kilometeren i Nove Mesto.

Men nå venter en litt annen tilværelse. For nå skal 19-åringen være juniorløper fram mot junior-VM, som går av stabelen i Polen 4.-10. februar.

Tøff motstand
Forberedelsene starter med juniornorgescup på Gjøvik kommende helg. Og Therese Johaug føler seg på ingen måte sikker på seier.

- Det er mange gode juniorjenter nå. I sprint er det flere som er bedre enn meg. Og ikke minst er Marthe Kristoffersen god i skøyting. Det kan nok bli en duell mellom oss på 10 km fellesstart i skøyting, spår Johaug.

Og tro ikke at uttalelsen er et utslag av beskjeden. Duellen mot Meråker-jenta Kristoffersen kan bli tøff nok. 18-åringen leder klart i skandinavisk cup, og er sportslig sett kvalifisert for verdenscupen. Men landslagsledelsen velger å være tålmodige.

Gull er målet
Uansett om det skulle bli et nederlag mot Kristoffersen, blir Johaug tatt ut til VM. Det skulle bare mangle. Der fortsetter hun jakten på sitt første individuelle VM-gull.

Sist vinter kom hun til junior-VM som fersk bronsevinner fra tremila i senior-VM i Sapporo. Men blant juniorene måtte hun nøye seg med gull på stafetten, og bronse på 10 km fellesstart med skibytte. Det rennet ble for øvrig vunnet av Charlotte Kalla – og alle vet hvor god hun er nå.

- Jeg har mål om å ta gull i junior-VM, det må jeg vel bare innrømme, sier Johaug til Nettavisen. Og ikke minst på den klassiske femkilometeren må hun finne seg i å være stor VM-favoritt, med mindre formen skulle få seg en alvorlig knekk.

(Saken fortsetter under bildet)

Godt å komme hjem
I øyeblikket er det ingenting som tyder på det. Foreløpig ser det ut til at den lille, unge kroppen har tålt Tour de Ski godt.

- Kroppen kjennes faktisk bra ut, den gjør det. Men det er godt å koble av litt nå, ikke minst mentalt. Det er godt å komme hjem, og å møte andre mennesker eter å ha vært så lenge på reise. Jeg koser meg og sov veldig godt i natt, sier Johaug, som tar seg en rolig skitur tirsdag ettermiddag.

- Jeg holder meg i bevegelse. Men denne uka blir veldig rolig, fastsår Therese Johaug.

PS. De siste forberedelsene til junior-VM blir senior-NM i Granåsen.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere