Johaug går nesten alt

KLAR: Therese Johaug vil gå flest skirenn mulig i verdenscupen.

KLAR: Therese Johaug vil gå flest skirenn mulig i verdenscupen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Vil ta mest mulig poeng.

Therese Johaug ønsker å gå flest mulig sprintrenn for å ta mest mulig poeng i jakten på sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Jeg har planer om å gå alle verdenscuprennene foruten helgen etter Tour de Ski. Sprintrennene får vi se om jeg er god nok til å gå. Der må jeg kvalifisere meg. Er jeg god nok til det, ønsker jeg å gå sprint også for å få flest mulig poeng i verdenscupen totalt, sa Johaug på en pressekonferanse fredag.

Hun har gått rett i ledelsen i sammenlagtkampen. Johaug er stor favoritt siden Marit Bjørgen står over årets sesong.

- Det er veldig godt å komme i gang med sesongen og ikke minst få svar på det du har lagt ned av trening i høst. Jeg har hatt en vanvittig start på sesongen, men gjør alt for å bevare den formen gjennom hele sesongen. Selv om jeg har vært litt overlegen i rennene til nå, er jeg forberedt på at avstanden nedover til de andre minker utover vinteren. Noen trenger tid på å komme i form, mens andre ikke trenger renn for å være i form, sa Johaug.

Weng i egen verden

Heidi Weng fikk spørsmål på hvordan hun har taklet flausen i Ruka sist helg, der hun trodde hun var i mål én runde for tidlig.

- Jeg har prøvd å psyke meg litt opp. Jeg skal prøve å gå rett denne gangen, sa Weng.

- Jeg har gått sikkert flere tusen skirenn, og jeg har gått feil én gang pluss Lahti. Så det er ikke så mange ganger jeg har bommet. Jeg tror jeg var i min egen verden der og da, det kan skje noen ganger. Det har kanskje vært litt mye i det siste, fortalte Weng.

- Hva tenker du på da, spurte VG?

- Det trenger vi ikke å ta, sa Weng. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.