Det har gått to måneder siden Therese Johaug annonserte at hun legger skiene på hylla og avslutter langrennskarrieren på toppnivå.

Tirsdag kveld slipper langrennsstjernen nyheten om at hun skal gi ut bok om karrieren sin senere i år.

- Lukker døren til en fantastisk skikarriere og skal i samarbeid med Gyldendal forlag gi ut bok om hele historien til høsten, skriver Johaug på Instagram.

Johaugs manager Jørn Ernst skriver følgende om boken i en SMS til Nettavisen:

- Hun ønsker å fortelle hele historien om sin karriere, og alt den har inneholdt av opp- og nedturer. Hva hun har gjort og hva som har drevet henne til å oppnå sine mål og hvordan hun har taklet de motgangene som har kommet underveis i karrieren. Vi tror Therese har en historie som vil motivere og inspirere, og gi et innblikk i alle sider av et toppidrettsliv.

33-åringen har trolig nok å fortelle om etter å ha vært i verdenstoppen siden hun tok sin første VM-medalje i Sapporo i 2007. 14 VM-gull og fire VM-gull senere kan Johaug se tilbake på en fantastisk karriere.

Johaug har også hatt stor suksess utenfor skisporet.

Klesselskapet Johaug har blitt en populær merkevare, og Johaug selv står i skattelistene oppført med en inntekt på 5,7 millioner kroner og en formue på 54 millioner i 2020.

Det har imidlertid vært tunge tider også, og det vil nok være knyttet stor spenning til hva Johaug forteller om dopingdommen på 18 måneder, som gjorde at hun gikk glipp av OL i Pyeonchang i 2018.