BISLETT (Nettavisen): Det kom kanskje som en overraskelse for noen at Johaug plutselig stod på deltakerlisten til «Impossible Games» 11. juni, men for Johaug har det aldri vært noen tvil om at hun ville løpe på Bislett stadion i sommer.

Både Johaug og Bislett Games-direktør Steinar Hoen kan avsløre at den norske langrennsprofilen i over et halvt år hadde planlagt å delta på det opprinnelige Bislett Games.

Johaug valgte imidlertid å holde planene hemmelig.

- Det var ikke vits å brøle ut det med det første. Det kommer alltid en pressekonferanse der man fikk sagt det, sier Johaug til Nettavisen.

Hun forklarer at hun ble kontaktet av arrangørene på Bislett allerede i fjor høst etter at hun først hadde tatt NM-gull på 10.000 meter på Hamar, før hun tok et nytt NM-gull i terrengløp i Frognerparken.

- Jeg hadde veldig lyst til det da jeg fikk tilbudet om å få være med på Bislett Games. Det å få oppleve den stemningen hadde jeg veldig lyst til. Jeg bestemte meg veldig tidlig, sier Johaug.

Les også: OL-utsettelsen har blitt gladnyhet for juksemakerne

Endring i planene

At Johaug skulle løpe på Bislett var derfor aldri noen tvil, men det var knyttet noe usikkerhet til hvilken distanse hun skulle gjennomføre.

Bislett Games-direktør Hoen forklarer at det ikke var noen selvfølge at de kunne tilby henne en 10.000 meter i forprogrammet til Diamond League, men når koronaviruset førte til at det planlagte stevnet ble avlyst, så var det en selvfølge at Johaug skulle få løpe favorittdistansen på det alternative stevnet «Impossible Games».

Det skjer riktignok uten det publikummet Johaug hadde sett frem til å oppleve, men 31-åringen gleder seg likevel over utfordringen.

Også Hoen forklarer at han gleder seg over at en så stor idrettsprofil blir en del av det kommende stevnet.

Bislett-sjefen forteller at han for alvor fikk øynene opp for Johaugs løpeferdigheter etter fjorårets NM.

- Da skjønte jeg at dette er et skikkelig talent, sier Hoen til Nettavisen.

Han tok derfor tidlig kontakt med Johaugs manager og ble enige om at hun skulle være en del av Bislett Games i år.

- Therese skulle være med uansett, sier Hoen til Nettavisen.

- Det er en «no brainer» for meg som arrangerer Bislett Games. Bislett Games er noe mer enn et friidrettsarrangement. Det er et event, det er en happening, det er et sirkus, det er en konsert, det er alt sånn. Derfor gjør vi alt vi kan for å lage et arrangement som er mest mulig kommersielt, spennende og annerledes, forklarer Hoen.

Les også: Fritt frem for juksemakerne: - En gylden mulighet

- Kjempestort potensial

Han forteller samtidig at vi nå også kan være vitne til starten på det han spår kan bli en meget solid friidrettskarriere.

Hoen tror Johaug kan nå langt også på friidrettsarenaen. Potensialet hennes mener han er kjempestort.

- Alderen er perfekt fordi hun har bygd en skikkelig base. Hun er solid og jeg tror det nå gjelder å få løpt en del løp. Det blir viktig for henne. Da lærer hun litt hvordan hun holder farten, forteller Hoen.

Han mener Johaug kan være i stand til å hevde seg internasjonalt i årene som kommer.

- Jeg ser for meg at hun kan ta medalje i EM fremover. Jeg ser for meg at hun kan komme i finale i OL og VM på 10.000 og kanskje etter hvert i maraton, sier Hoen.

Johaug er imidlertid tydelig på at det er langrenn som fortsatt er førsteprioriteringen hennes, men sier samtidig at hun har funnet veldig mye glede i løpingen.

- Det her har jeg på en måte litt ved siden av langrennssatsingen. Når jeg har drevet så lenge på med langrenn så kjenner jeg at det er godt å ha noe annet å fokusere på. Det er godt å kunne utfordre seg selv på andre arenaer enn med ski på føttene. I tillegg er det veldig bra trening. Det er moro å se hvor fort man kan løpe på en 10.000 meter og se hvor mye man kan utvikle seg, forklarer Johaug til Nettavisen.

Klart mål

31-åringen har i dag personlig rekord på 10.000 meter med tiden 32.30 fra NM på Hamar i fjor, men har ambisjoner om å knuse den tiden på Bislett 11. juni.

Målet er nemlig å slå VM-kravet på 31.50.

- Jeg tror jeg kan klare det på en god dag, forteller Johaug.

Hun skal løpe alene på Bislett 11. juni, men får hjelp av lys på stadion som skal markere tiden for VM-kravet.

Det, sammen med litt mer erfaring, tror hun skal komme godt med når hun skal prøve seg på ny bestenotering.

- Jeg kjenner at jeg har en del å hente i forhold til starten på Hamar i fjor. De to øktene jeg har hatt så har jeg fått kjenne litt mer på farten og hvordan jeg skal disponere kreftene mine, sier Johaug.

Johaug hadde egentlig planer om å løpe 10.000 meter i EM i Paris i august, men mesterskapet har blitt avlyst som følge av virusutbruddet.