RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Johaug i ny drakt

Sist oppdatert:
- Det begynte med en utfordring.

Therese Johaug og flere andre toppløpere stiller i ny konkurransedrakt under langrennsåpningen på Beitostølen denne helga.

- Det begynte med at Therese Johaug og Johan Kjølstad utfordret oss. De ba oss rett og slett om å lage den beste og råeste racingdressen, forteller sjefsdesigner Hilde Hoff i det norske firmaet Skigo, som står bak det nye antrekket, til nettstedet langrenn.com.

Hun forteller at det er brukt betydelige ressurser på å utvikle den nye drakten etter de norske medaljegrossistenes ønsker. Den er laget av stoff med høyteknologisk kvalitet fra Europa og hver eneste komponent er både gjennomtenkt og nøye testet.

- Vi har sett på studier de benytter i andre idretter for hvordan fart og bevegelse blir påvirket av faktorer som vind, vann, klær og utstyr. Forskning det siste tiåret viser hvor vesentlig luftmotstand er for resultatet, denne forskningen har vi bygget videre på, sier Hilde Hoff.

- Den sitter utrolig godt på kroppen og har veldig god passform. Det er den mest tekniske drakta jeg har brukt. Den føltes rask å gå med og i tillegg har den veldig kult design, sier Johan Kjølstad.

En liten damestørrelse av drakten veier 315 gram mens en drakt i medium herrestørrelse er 360 gram.

Les mer om den nye skidrakten og se bilder på langrenn.com (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere