Gå til sidens hovedinnhold

Johaug inn til ny triumf i utklassingsstil

Ingen var i nærheten da Tour de Ski-vinneren knuste konkurrentene igjen.

Artikkelen utvides.

Therese Johaug hadde små problemer med å ta seg inn til en ny klar verdeenscupseier på 10 kilomter i fristil i tsjekkiske Nove Mesto.

31-åringen fra Dalsbygda var over 40 sekunder foran Heidi Weng over målstreken og overtok ledelsen ved fullført distanse lørdag formiddag.

Russlands Natlaja Neprajeva tok seg seinere inn åtte sekunder foran Weng, men med 32,7 sekunder svakere tid var ikke Neprajeva i nærheten av å true Johaug.

Vi følger overgangsvinduet i januar direkte

Sistnevnte går dermed også ut med over et halvt minutts ledelse på søndagens jaktstart i klassisk stil i Nove Mesto.

Selv mente hun det var litt overraskende at hun triumferte med såpass mye tid, men tror skiføret kan ha hatt noe å si for utfallet.

- Jeg hadde en god dag. Som jeg sa før start var jeg spent på hvordan kroppen ville reagere på hardøktene etter Tour de Ski. Men jeg fikk jo føret mitt, løst og med snø, så jeg er veldig, veldig fornøyd, sier skistjernen til NRK.

Ragnhild Haga og Ingvild Flugstad Østberg manglet begge åtte-ni sekunder på å kapre den siste pallplassen i rennet som gikk til Heidi Weng.

Haga fikk likevel med seg en oppløftende femteplass, etter å ha slitt med å hevde seg såpass høyt opp på resultatene i lang tid. Østberg ble nummer seks.

Julie Myhre og Magni Smedaas endte som nummer 15 og 16.

Les også

Lørdagens Premier League-rykter

Les også

Vålerenga selger Fridjónsson til tyske Paderborn

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken