*Nettavisen* Sport.

Johaug knuste Bjørgen: - Jeg har mer å gå på

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Therese Johaug har mer råskap på lur.

18.11.12 15:58

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Fredag snek hun seg noen sekunder forran Marit Bjørgen på 10 kilometer fristil, lørdag gikk hun seg for første gang i karrieren til en sprintfinale, og lørdag utklasset Therese Johaug alt og alle på 10 kilometer klassisk. Inkludert Bjørgen.

- Jeg er ganske sikker på at dette var et enda bedre løp enn det hun leverte på tremila i Kollen, priset landslagssjef Egil Kristiansen.

- Et av de råeste klassiskløpene for damer noensinne, runget det fra Thomas Alsgaard.

- Ja, nå må jeg vel innrømme at selvtilliten er ganske bra. Dette er den beste sesongåpninga jeg noen gang har hatt, sa Johaug etter superløpet, som var hele 52 sekunder raskere enn Bjørgen sitt.

Og bedre skal det bli.

- Alle sier at de har noe å gå på, så jeg satser på at det gjelder meg også, sier Johaug, en snau uke før verdenscupen braker løs i Gällivare.

- Blitt sterkere
Knallhard styrketrening skal være årsaken til at gapet mellom dronninga og prinsessa ikka bare har blitt mindre, men tilsynelatende fjernet.

- Jeg har henta mest i de lette partiene, og blitt større og sterkere. Det gjør at jeg får brukt utholdenheten bedre, forklarer 24-åringen.

- Hun går rytmisk bra på ski i alle typer terreng, og når du har den kapasiteten Therese har, går det fort, sier Kristiansen.

Han vil likevel ikke konstatere et troneskifte i norsk kvinnelangrenn, riktig ennå.

- Det er nok litt for tidlig, men Therese har vært hakket vassere etter at Marit var småsjuk.

Revansjesugen
Bjørgen, som sto over lørdagens sprint, er revansjesugen før verdenscupen braker løs i Gällivare neste helg.

- Jeg blir alltid revasjesugen når jeg ikke står øverst. Jeg kjenner at kroppen protesterer litt, men det kan snu fort. Med litt hvile får jeg overskudd.

Hun er ikke bekymret for at Johaug har hentet inn forspranget hun har hatt til nå.

- Det hadde vært verre hvis jeg følte at jeg hadde en kanondag og var 52 sekunder bak. Det snur fort. Therese har tatt et steg fra i fjor, og når hun går så bra teknisk som i dag, både i lettpartiet og i bakkene, går det fort. Men nivået mitt i fjor var veldig bra, og jeg tror jeg har utvikla meg litt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.