Gå til sidens hovedinnhold

Johaug knuste Bjørgen

- Det gikk som forventet, smilte seierskvinnen etter å ha forsert utforløypa i Kvitfjell oppover.

KVITFJELL (Nettavisen): Det var ingen overraskelse, verken for henne selv eller noen andre, at Therese Johaug vant kvinnelandslaget i langrenns testløp oppover fjellsiden ved siden av utforløypa i Kvitfjell.

Johaug fikk fort en luke på den første delen, fem kilometer klassisk rulleski. Og da jentene halvveis byttet om fra rulleski til joggesko for å løpe de siste fire kilometrene opp, hadde VM-vinneren på 30 kilometer fra Holmenkollen en luke på rundt 20 sekunder til Marit Bjørgen.

- Som forventet
Den luken holdt hele veien opp, mens Marit Bjørgen ble tatt igjen av både Kristin Størmer Steira og Marthe Kristoffersen.

- Det gikk som forventet. Jeg har fått god bruk av motbakketreningen jeg har gjort i Dalsbygda i sommer, sa Johaug til Nettavisen etter løpet.

Johaug vant med godt over minuttet på Størmer Steira, med Kristoffersen på tredjeplass.

Marit Bjørgen endte på fjerdeplass over to minutter bak Johaug, mens Vibeke Skofterud ble sist av de fem landslagsjentene.

- Det var bra det her. Med en grunntreningsperiode er vi i rute til sesongstart. Det er terrenget til Therese dette her og det var nok litt fornuft av Marit å legge seg litt bak, forteller landslagssjef Vidar Løfshus til Nettavisen

- Det svinger fra dag til dag i en treningsperiode, men det beste er som regel best, smiler han.

Steira fornøyd
Kristin Størmer Steira var fornøyd med egen innsats i den knallharde testen.

- Jeg føler at formen er på vei. Jeg ser frem mot Tour de Ski og satser på å få gode enkeltplasseringer der, sier hun.

Senere i dag skal kvinnelandslaget gjennom en lengre rulleskiøkt, og Nettavisen kommer med flere saker fra treningssamlingen.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg