Gå til sidens hovedinnhold

Johaug knuste konkurrentene igjen på Beitostølen

Therese Johaug viser at formen er intakt før verdenscupåpningen i Ruka neste helg.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Den norske langrennsstjernen gjorde som på lørdagens klassiske 10-kilometer og parkerte konkurrentene også i friteknikk.

Johaug tok dermed en ny suveren seier, med tiden 23.20,60.

Heidi Weng, som fikk drahjelp av Johaug på den siste halvdelen av 10-kilometeren, tok andreplassen, mens Helene Marie Fossesholm ble nummer tre - 50,8 sekunder bak Johaug.

- Det var godt å få et skirenn i skøyting også, før vi skal til Ruka neste helg. Alt i alt er jeg fornøyd. Det er litt kjas og mas teknisk sett, men ellers tar jeg med meg et godt skirenn til Johaug til Nettavisen.

- Hva er det du må jobbe med teknisk?

- Det ble litt mye ståing mellom skiene, og jeg klarte ikke å skape den kraften jeg ville. Jeg ble fort litt stiv, men jeg tror det hadde litt med føret i dag å gjøre også. Det var litt blankt. Jeg skal ikke skylde på det, og man skal lære seg å takle alle forhold. Det var moro å gå skirenn og ta med seg to seirer fra Beitostølen. Da ser man at man er der man skal være til neste helg.

- Hvordan jobber du nå fram mot Ruka?

- Det blir å prøve å skaffe seg litt mer overskudd. Vi vet ikke hvor mange world cup-helger det blir, så jeg har lyst til å gå dit med litt overskudd og ikke altfor mye trening i kroppen. Det tror jeg blir viktig.

- Hvordan blir det å møte de svenske jentene igjen?

- Det blir spennende, det. De går lynfort om dagen, så jeg gleder meg til å bryne meg på dem.

Johaug tok kommando fra start i søndagens renn og ved passering fem kilometer hadde hun gått helt opp i ryggen på Heidi Weng, som startet 30 sekunder tidligere.

I motsetning til på lørdagens klassiske konkurranse, klarte Weng denne gangen å henge seg på ryggen til lagvenninnen. Mot slutten gikk imidlertid Johaug ifra Weng, som dermed endte 36 sekunder bak søndagens suverene vinner.

Sjekk resultatene fra søndagens 10-kilometer friteknikk

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021