*Nettavisen* Sport.

Johaug og Skofterud på pallen

Foto: Reuters/Scanpix

Bare slått av Justyna Kowalczyk.

17.12.11 14:28

Selv om både Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira var med ute med sykdom under lørdagens verdenscuprenn i Rogla i Slovenia, manglet det ikke på norske jenter i toppen.

Polske Justyna Kowalczyk var det ingen som kunne gjøre noe med, men bak Marit Bjørgens verdenscuprival fulgte Therese Johaug og Vibeke Skofterud.

- Et hardt løp
Dette var for øvrig Kowalczyks første seier i verdenscupen denne sesongen.

- Det var et hardt løp i dag, men jeg var sterk. Therese var som alltid også sterk, men jeg var sterkere. Dette var min sjanse, sier Kowalczyk i det obligatoriske intervjuet.

Kowalczyk viste lørdag at Tour de Ski-formen er i anmarsj.

- Jeg håper jeg er klar for Tour de Ski nå. Men vi har fortsatt noen dager igjen før det starter, men jeg tror det blir bra, sier den polske jenta.

Satte høy fart
Det var Johaug og Skofterud som tidlig satte høy fart i feltet og bare Kowalczyk og finske Aino-Kaisa Saarinen klarte å henge seg på. Det var disse fire det sto mellom.

Med en drøy runde igjen gikk den polske jenta ifra og vant, mens de norske jentene måtte kjempe seg imellom om de to andre pallplassene.

Mot slutten av løpet ble det en herlig norsk duell mellom Skofterud og Johaug. Den duellen var det sistnevnte som gikk seirende ut av.

Dermed ble det norsk på både annen- og tredjeplass. Johaug gikk i mål 22 sekunder bak vinneren, mens Skofterud passerte streken 27 sekunder bak Kowalczyk.

Norsk dominans
De norske jentene har totalt dominert verdenscupen denne sesongen og hadde det ikke vært for den polske jenta, kunne det fort blitt en ny norsk triumf lørdag.

Marit Bjørgen leder fortsatt verdenscupen sammenlagt, etter en forrykende start på sesongen.

Den 29. desember starter Tour de Ski og dette er det store målet for de fleste av langrennsløperne denne sesongen.

Se hele resultatlisten her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.