Gå til sidens hovedinnhold

Johaug om kritiske nordmenn: - Det er folk som ikke liker min personlighet

På sin egen YouTube-kanal åpner Johaug opp om hvordan hun reiste seg etter dopingdommen. Til Nettavisen forteller hun at folk fortsatt ikke tror på historien hennes.

I oktober 2016 ble det kjent at Johaug hadde testet positivt på den anabole steroiden klostebol. Dette førte til at hun ble utestengt fra idretten frem til april 2018.

I Johaugs seneste video på hennes egen YouTube-kanal forteller hun om hvordan det er å reise seg igjen. Da kommer hun inn på perioden da hun var utestengt fra idretten etter hun hadde testet positivt for doping.

- Du sitter der og bare forteller sannheten, men så vet du at folk og noen journalister ikke tror på deg og skaper sine egne teorier. Det er jo hardt mentalt, sier Johaug i videoen i en samtale med Martine Ek Hagen.

LES OGSÅ: Karlsson og Kalla er kritiske til fluorforbudet: - Vi trenger tydelighet

- Enkelte som ikke tror på meg

Johaug har hele tiden fortalt at hun fikk i seg det forbudte stoffet gjennom en salve som hun brukte mot et sår på leppene. Salven skal hun ha fått av landslagslege Fredrik Bendiksen. Bendiksen har senere tatt på seg ansvaret for at Johaug ved en feiltakelse fikk i seg kremen som inneholder midler som er på dopinglisten.

Til Nettavisen utdyper Johaug temaet hun tok opp i sin egen YouTube-video, og forteller at det fortsatt er folk som ikke tror på forklaringen hennes.

- De aller fleste tror på det, men så er det kanskje enkelte som ikke gjør det. Og så tenker jeg at enkelte fortsatt er i den båten de alltid har vært i, og så er det kanskje noen som har bikka over. Jeg velger å ikke fokusere på det fordi den tida er over, og det viktigste for meg er at jeg selv vet hva jeg har gjort. Og det står jeg veldig trygt og godt i, sier hun til Nettavisen.

Nettavisen Direktesport: Se Bodø/Glimts Europa League-kvalifiseringskamp mot AC Milan

- Liker ikke min personlighet

- Hva tenker du om at folk fortsatt er kritiske til historien din?

- Nå har jeg ikke fått noe kritiske tilbakemeldinger på det nå, med det er egentlig sånn samfunnet er. Du har folk som heier på deg og unner deg godt, og så har du folk som er negative som ikke liker min personlighet, sier hun.

Johaug forteller at hun ikke bruker tiden sin på de som er kritiske til henne.

- Sånn er det, vi er alle forskjellige. Så det er ikke noe jeg tenker på, jeg bare tenker at vi alle sammen er ulike, så får vi ha våre egne meninger alle sammen.

- Går de negative tilbakemeldingene inn på deg?

- Nei, det gjør det ikke. Jeg vet selv hva jeg har gjort, sier hun selvsikkert.

LES OGSÅ: Sørloth om Haaland-sammenligning: - Jeg har mer erfaring

Gjorde comeback i 2018

I april 2018 hadde Johaug sonet ferdig dopingdommen. I løpet av tiden hun var ute gikk hun glipp av to verdenscupsesonger og ett VM og OL.

- Motivasjonen i treningen min var at i det første skirennet når jeg kommer tilbake skal jeg vinne. Og det første verdenscup-rennet skulle jeg vinne. Og den første distansen i VM skulle jeg vinne, forteller Johaug i YouTube-videoen.

Da hun gjorde comeback i verdenscupen 25. novemeber 2018 vant hun det første rennet hun deltok i. Og etter dette har hun bare fortsatt med å vinne. Hun vant verdenscupen sammenlagt i 2019/20, og i VM i Seefeld i 2019 tok hun tre VM-gull.

Kommentarer til denne saken