Gå til sidens hovedinnhold

Johaug skal gjøre det enda vanskeligere for Bjørgen

Vant med over minuttet, men venter fortsatt på toppformen.

LILLEHAMMER (Nettavisen): Therese Johaug utklasset Marit Bjørgen og de andre landslagsløperne på torsdagens 10-kilometer klassisk under NM på Lillehammer, og vant til slutt med spinnville ett minutt ned til nestemann.

26-åringen, som for en ukes tid siden ble første nordmann til å vinne Tour de Ski sammenlagt, ante seg at åpningsrennet i NM ville bli bra.

- Jeg gikk en hardøkt med broren min for noen dager siden, og kjente at kroppen var utrolig lett. Broren min sa det også, «nå går du fort, med denne farta vinner du på torsdag», sa Johaug til pressen etter løpet.

Vi fulgte rennet direkte

Hun har aldri tidligere vunnet et verdenscuprenn på samme distanse, og vil derfor ikke annonsere seg selv som en favoritt på 10-kilometeren i OL.

- Jeg er overrasket over at jeg vinner med så mye som jeg gjør, men jeg hadde utrolig gode ski i dag og det er et «jobbeføre» som passer meg bra. Samtidig vet jeg at Marit ikke hadde de beste skiene.

- Men vi får håpe på det samme været i OL, da, avslutter hun, og legger til at hun kan bli enda vanskeligere å slå når det braker løs i Sotsji.

- Jeg satser jo på at toppformen skal komme i OL.

- Tenkte «jøssenam»
Heidi Weng, som ble nummer to, fikk sjokk da hun fikk sekunderinger om hvor fort Johaug gikk.

- Jeg tenkte «jøssenam» da jeg hørte det. Men jeg fikk samtidig beskjed om at jeg gikk fort i forhold til Bjørgen, og det inspirerte meg.

Bjørgen, som måtte bryte Tour de Ski på grunn av sykdom, ble til slutt nummer tre, men ikke bekymret over at hun tapte over minuttet til Johaug.

- Hun gikk styggfort i dag, og jeg kunne nok hatt bedre feste på skiene. Jeg føler at kroppen er bra.

- Vil fortsatt gå alt
10-kilometeren i OL er den øvelsen Bjørgen er mest sulten på å ta gull på i Sotsji.

- Jeg vet at Justyna Kowalczyk er utrolig sterk på den distansen, så det hadde vært fantastisk. Hvis jeg forbedrer meg 10-15 sekunder i uka frem mot OL, kan jeg klare det, forteller den norske langrennsdronningen, som forlot NM og dro til høyden sammen med Johaug etter torsdagens renn.

Hun har tidligere uttalt at hun ønsker å prøve seg på alle seks distansene under OL, og da Nettavisen spør henne om dette fortsatt er aktuelt, er hun ikke i tvil:

- Hvis jeg føler meg bra, har jeg veldig lyst til å gå alt.

- Føler du deg bra, da?

- Ja!

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken