Johaug smadret alle på 10 kilometer fristil

PERFEKT COMEBACK: Therese Johaug fortsatte der hun slapp på fredag og overbeviste også på langrennsmila i fristil.

PERFEKT COMEBACK: Therese Johaug fortsatte der hun slapp på fredag og overbeviste også på langrennsmila i fristil. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Konkurrentene kunne ikke følge tempoet til skistjernen.

18.11.18 13:29

BEITOSTØLEN/OSLO (Nettavisen): Therese Johaug triumferte på kvinnenes 10 kilometer i fristil på Beitostølen. Det gjorde hun med en ny med en meget sterk prestasjon.

Ingvild Flugstad Østberg tok andreplassen, men ble slått med en solid margin. Det skilte 26 sekunder mellom de to. Ned til de øvrige var det et lite hav av tid.

- To seirer på det to første rennene jeg går er utrolig moro. Jeg ser bare lyst på fortsettelsen, sa en tydelig tilfreds Johaug til NRK i etterkant av rennet.

Hun tilføyde at hun tror prestasjonene hun selv og Østberg har levert denne åpningshelga holder høyt internasjonalt nivå.

Les mer: Slik reddet Røthe karrieren etter marerittet

På forhånd forklarte Johaug overfor NRK at hun så på seg selv og Østberg som de store vinnerfavorittene.

Den tilbakevendte stjernen fra Dalsbygda var likevel klart foran da hun skøytet opp til passeringspunktet ved seks kilometer. Johaug var nesten minuttet sterkere enn amerikanske Sadie Bjornsen og Tiril Udnes Weng.

Bare Østberg var i nærheten av å følge tempoet. Men også hun tapte tid til Johaug, og opplendingen var elleve sekunder for seint ute på passeringen.

Tendensen ble bare tydeligere på veien inn til mål, og Johaug kunne juble for en overbevisende seier igjen.

Bjornsen kapret tredjeplassen i kvinnenes avsluttende renn på Beitostølen. Amerikaneren var hele 1.45,9 minutter bak Johaug over målstreken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.