Gå til sidens hovedinnhold

Johaug vant sekundstrid mot lagvenninnen Østberg

Seiret med bare sju tidelssekund på tredje Tour de Ski-etappe.

TOBLACH / OSLO (Nettavisen): Therese Johaug fikk solid kamp av lagvenninnne Ingvild Flugstad Østberg, men halte til slutt seieren i land en hårfin seier på 10-kilometeren i Toblach.

Distansen var det tredje av tre Tour de Ski-etapper i denne utgaven som foregikk i fristil.

Til forskjell fra den samme distansen i Lenzerheide for noen dager siden, ble det gått intervallstart i rennet nyttårsaften.

Les mer: Forlater Eliteserien: Blir ny Lillestrøm-trener

Det ble et durabelig oppgjør til slutt mellom Johaug og Østberg.

Gjøvik-jenta lå en del sekunder bak i den første delen av løypa, men avsluttet sterkere enn Johaug og gjorde innspurten ulidelig spennende.

31-åringen hadde Østbergs tider å gå på og ledet ifølge sekunderingene til landslagsledelsen med to sekunder inne på den siste kilometeren. Johaug fikk kastet seg over målstreken i tide og vant med 0,7 sekunder.

Heidi Weng så lenge ut til å sørge for tre norske løpere på pallen med en sluttid som var drøyt ti sekunder svakere enn Johaugs.

Men svenske Ebba Andersson greide til slutt å kjempe seg så vidt foran med tre fattige tidelssekund. Astrid Uhrenholdt Jacobsen fulgte opp med en femteplass.

Russlands Natala Neprjajeva mistet sammenlagtledelsen da hun ble slått med 26 skeunder og måtte nøye seg med å bli nummer seks.

Dermed går Johaug ut som sammenlagtleder i onsdagens jaktstart over 10 kilometer i klassisk i Toblach. Neprjajeva går ut 21 sekunder bak skiesset fra Dalsbygda. Sekundet bak følger Ingvoild Flugstad Østberg og like bak henne Heidi Weng.

Les også

Viking har akseptert bud på Kristian Thorstvedt

Les også

Alle nordmennene klare for nyttårshopprennet, Forfang niende best i kvalifiseringen

Kommentarer til denne saken