RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

John Carew på godt og vondt

Foto: Chris Ison (PA Photos)
Sist oppdatert:
Scoret og bommet på straffe da Aston Villa passerte Liverpool på tabellen.

PORTSMOUTH - ASTON VILLA 1-2:

John Carew har fått tillit fra start i Aston Villa den siste tiden, og var igjen å finne i lagoppstillingen da laget gjestet bunnlaget Portsmouth på Fratton Park søndag ettermiddag.

En seier ville føre Aston Villa forbi Liverpool og opp på sjetteplass på tabellen, og nordmannen viste at han var ivrig etter å gjøre sin del av jobben mot motstanderne fra Syd-England.

Carew scoret nemlig utligningsmålet for gjestene tidlig i første omgang, men bommet senere fra ellevemetersmerket da han hadde muligheten til å sende Villa i føringen etter selv å ha skaffet straffesparket.

Likevel stakk bortelaget av med seieren, ettersom den unge innbytteren Nathan Delfouneso fastsatte sluttresultatet til 2-1 for Aston Villa med sin scoring åtte minutter før slutt.

Forrykende start
Portsmouth, som for lengst er klare for degradering til Championship kommende sesong, åpnet forrykende på eget gress, og var i ledelsen før ti minutter var spilt av kampen.

Anthony Vanden Borre ble spilt gjennom på høyrekanten, og la ballen skrått tilbake i feltet. Der kom Michael Brown stormende, og plasserte ballen i målet bak Brad Friedel til full jubel fra de hardt prøvede hjemmetilhengerne.

Scoringen så ut til å vekke Aston Villa, og det var altså John Carew som ble stående i begivenhetenes sentrum resten av omgangen.

Først da spissmakker Gabriel Agbonlahor fikk med seg ballen til dødlinjen, og la ballen tilbake til nordmannen som på uforståelig vis klarte å plassere den rett på Portsmouth-keeper David James.

Vakker scoring
Bare et drøyt minutt senere fikk Carew sin revansje, da han ble spilt gjennom på venstrekanten. Det så ut som om Lørenskog-gutten var i offsideposisjon, men den bakre linjen hos Portsmouth var ujevn, og assistentdommeren valgte å holde flagget nede.

Carew takket ved å runde av en forsvarsspiller, og dunket kula i nærmeste kryss - fullstendig utakbart for James.

En vakker scoring av nordmannen, som imidlertid ikke var ferdig for dagen.

Fem minutter før pause skaffet han Aston Villa, da Papa Boupa Diop felte ham innenfor 16-meteren på svært klønete vis. Med ryggen mot målet stjal Carew ballen fra senegaleseren, som var for sen i forsøket på å vinne ballen tilbake.

Carew overså den uskrevne regelen om å ikke ta straffesparket selv - og satset på kraft fremfor presisjon. Skuddet suste så godt som rett på mål, hvor David James var på plass og reddet forsøket fra nordmannen.

Wigans fantastiske snuoperasjon: Her stopper Arsenals gulldrøm

Innbyttershow
I andre omgang jaget Aston Villa vinnermålet, men bakover på banen jobbet Portsmouth iherdig for å sikre seg det ene poenget.

Gabriel Agbonlahor var nær scoring drøyt ti minutter ut i omgangen, men headingen hans ble reddet av en for dagen svært solid David James.

Etter 72 minutter var dagen over for Carew, som ble byttet ut for Emile Heskey. Sistnevnte skulle være med på å avgjøre kampen, men det var en annen innbytter som fikk æren av å sikre borteseieren for Villa.

Ti minutter før full tid kom nemlig unggutten Nathan Delfouneso inn for Gabriel Agbonlahor, og 19-åringen markerte seg umiddelbart.

Innbytter Heskey headet et innlegg ned til innbytter Delfouneso, som dunket ballen kontant i nettaket.

Målet sikret Aston Villa alle de tre poengene på Fratton Park, og klatrer altså opp på sjetteplass i Premier League. Laget har seks poeng opp til Tottenham på fjerdeplass, og med fire kamper igjen ser en Champions League-kvalifisering ut som en fjern drøm for Martin O'Neills gutter på tross av søndagens seier.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere