John McEnroe: - Er du fra Danmark?

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Sjekk Mats Zuccarellos herlige svar til tennislegenden.

NEW JERSEY - NEW YORK RANGERS 3-7:

BRONX, NEW YORK (Nettavisen): Latteren satt løst i garderoben til New York Rangers etter 7-3-seieren mot New Jersey Devils i tidenes første NHL-kamp på berømte Yankee Stadium.

Ikke minst da tennislegenden John McEnroe kom bort til båsen til Mats Zuccarello, for å hilse på nordmannen som ble kåret til banens beste etter at han snudde kampen med sine 3-3- og 4-3-mål for Rangers.

- Er du fra Danmark? ville McEnroe vite.

- Nei, Norge. Det er bedre, svarte Zuccarello, til latter fra journalistene rundt dem.

Det er ikke et uvanlig syn å se John McEnroe i lagets garderobe. Han er en venn av Rangers' svenske stjernekeeper, Henrik Lundqvist. De to spiller i kjellerband sammen når de har tid til overs for slikt.

Den karismatiske tennislegenden har virkelig lagt merke til Zuccarello denne sesongen. Nordmannen har gjort 15 mål og 37 poeng på 53 kamper for Broadway-laget.

- Han har mye energi. Jeg liker det. Alle lag trenger det. Men Mats har ferdigheter også. Han har definitivt vært til stor hjelp i det siste, sier McEnroe til Nettavisen.

Banens beste
Zuccarello har gjort 12 poeng på sine 15 siste kamper, til tross for at han kom til Yankee Stadium med tre strake uten poeng. De viktige målene mot New Jersey Devils førte til at han helt fortjent fikk «The Broadway Hat» som kampens beste Ranger.

- Dette var moro. Det viktigste var at vi fikk en bra seier. Det var deilig å vinne og viktige poeng. Og så er det alltid kult å bidra til seieren, sier Zuccarello til Nettavisen.

HTML EMBED

Stemningen var i det hele tatt svært god, naturlig nok. Både hos spillerne og John McEnroe.

- Jeg er en stor Rangers-fan og har vært det hele livet. Jeg er også en god venn av Henrik Lundqvist, forteller McEnroe.

- Jammer dere fortsatt sammen på fritiden?

- Ja, men vi har ikke fått gjort det i det siste. Vi har tenkt til å gjøre det, forhåpentlig snart.

- En av våre nøkkelspillere
Trener Alain Vigneault var også storfornøyd.

- Enkelte kvelder finner du bare veien til mål. Dette virket som en av disse kveldene. Det var et par heldige mål, via skøytene våre, og den ene scoringen var et veldig bra samspill hvor (Derick) Brassard fant Zuccarello og han var tålmodig og scoret, sier Vigneault.

Foto: Roy Kvatningen

McEnroes kompis Henrik Lundqvist tok seg også tid til å rose Zuccarello.

- Zuc var åpenbart en av nøkkelspillerne våre i dag, og han har vært det hele sesongen, føler jeg. Han dukker opp når vi trenger det og tar kloke beslutninger med pucken, sier Lundqvist.

- Han jobber så hardt over hele isen, og så langt denne sesongen har han vært veldig viktig for dette laget. Han spilte en veldig god kamp. Jeg gleder meg på hans vegne.

Foto: Roy Kvatningen

Svært viktige poeng
Det var selvfølgelig flere enn Mats Zuccarello som bidro til at New York Rangers kunne reise fra Yankee Stadium med to poeng.

Patrik Elias ga Rangers en marerittstart med sitt 1-0- og 2-1-mål på hver sin side av Dominic Moores scoring. Travis Zajac la på til 3-1 mot slutten av første periode, men der stoppet også målene å komme for Devils.

Marc Staal reduserte til 2-3 før den første pausen. Så overtok Mats Zuccarello showet en stund, med sitt 3-3- og 4-3-mål.

Carl Hagelin la på til 5-3, Rick Nash scoret 6-3 og Derek Stepan avsluttet til 7-3 med et straffeslag.

Seieren føler New York Rangers opp i 59 poeng. Det holder til andreplass i Metropolitan Division, langt bak Pittsburgh Penguins, men tre poeng foran Columbus Blue Jackets på tredjeplass. Devils er nummer seks, men ikke mer enn fire poeng bak.

De tre beste i divisjonen er sikret sluttspillplass.

Neste kamp for New York Rangers og Mats Zuccarello kommer onsdag, mot New York Islanders. Også den matchen spilles på Yankee Stadium.

Se høydepunktene fra kampen her (video med tillatelse av Viasat og Viaplay.no):

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.