*Nettavisen* Sport.

Johnsen: - Jeg burde vært byttet ut

Foto: Erik Johansen/Scanpix

Fantastisk spill på Mestalla, endte med skade og en ydmykende baklengs for Espen Johnsen på Ullevaal. - Jeg burde byttet ut med en gang etter at jeg ble skadet, sa han angrende etter kampen.

20.11.03 09:08

NORGE - SPANIA 0-3: Espen Johnsen ble den store norske helten da Norge fikk med seg respektable 1-2 fra Spania i den første kampen.

Skaden ødela
På Ullevaal onsdag kveld ble det alt annet enn heltestatus. En grusom tabbe og en lei skade ødela. Etter 22 minutter tråkket han kraftig over, men spilte haltende videre etter å ha fått behandling.

11 minutter ut i 2. omgang gikk så alt galt. Johnsen skulle klarere, men skjøt ballen rett i hodet til Joseba Etxeberria. Ballen traff spanieren, og trillet inn i et åpent norsk mål. Fem minutter etter ble Johnsen byttet ut.

- Jeg tar selvkritikk på at jeg ikke byttet ut. Jeg kan ikke legge skylda på andre enn meg selv. Det var jeg som tok valget, og jeg ønsket å gi alt for Norge. Men jeg burde byttet ut med en gang, sier Johnsen til TV 2 Nettavisen.

- Hva skjedde da du klarerte rett i spanieren?

- Jeg skulle skyte ut, men hadde vondt og var stiv i foten. Jeg var også teipet. Jeg skulle bare skyte ballen ut over sidelinjen, sier Johnsen.

- Er lei meg
- Hva tenkte du?

- Nei!!!!! Det var veldig tøft, og jeg er veldig lei meg nå, sier Johnsen videre.

- Hvor alvorlig er skaden?

- Det er et kraftig overtråkk, og jeg har mine tanker om jeg rekker neste ukes kamp mot Røde Stjerne Beograd eller ikke, men de holder jeg for meg selv. Men jeg er usikker, sier han.

Landslagslege Thor Einar Andersen kikket på Johnsen etter kampen.

- Da så det bedre ut. Nå må vi få ned hevelsen, så det er litt tidlig å si noe om kampen mot Røde Stjerne om en uke, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Han tar sin del av ansvaret for at Johnsen fikk fortsette kampen etter pause, og mener han burde satt foten ned.

- Men skaden ble ikke forverret av at han fortsatte, opplyser legen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.