*Nettavisen* Sport.

Johnsen brøt aksjeloven

Foto: (foto: Scanpix)

VIF-spiller Ronny Johnsens eiendoms- og investeringsselskap tapte penger også i fjor, og brøt dessuten aksjeloven.

11.08.05 08:45

Johnsen Invest AS har tapt vel 7,5 millioner kroner siden starten for seks år siden

I fjor ble underskuddet på vel en million.

- Johnsen Invest har hovedsakelig beskjeftiget seg med to prosjekter som har tatt lengre tid enn planlagt, men som nå er godt underveis. Det er også viktig å få frem at Ronnys finansinntekter ikke er knyttet opp til dette selskapet alene. Den vesentlige delen av formuen hans forvaltes utenfor Johnsen Invest, sier styreleder Knut Eikre Larsen til TV 2 Nettavisen.

Kino og forretningsbygg
Den tidligere Manchester United-forsvareren har puttet 8,8 millioner inn i Dala AS og Moviepartner AS i hjembyen Tønsberg.

- Det sistnevnte selskapet driver kino, mens Dala AS reiser et kombinert forretnings- og leilighetsbygg. Prosjektet blir veldig bra, men det har tatt tid å få regulert utbyggingen, sier Eikre Larsen, som har vært styreleder i Johnsen Invest det siste året.

36-årige Johnsen eide ved årsskiftet også en aksjeindeksjobligasjon verdsatt til vel en million, og har aksjer kjøpt for 173.000 i naturmiddelselskapet Natumin Pharma.

I tillegg eide Vålerenga-midtstopperen ved årsskiftet halvparten av en leiegård i Tønsberg. Eiendommen, som Ronny Johnsen eide sammen med sin søster, er ifølge Knut Eikre Larsen nå heleid av Johnsen Invest AS.

Kjøpte ut søsteren
- Gården skulle pusses opp og selges leilighet for leilighet eller leies ut, men dette har tatt tid. I juli kjøpte Ronny ut søsterens halvdel for vel 2,75 millioner etter at eiendommen var blitt verdsatt til 5,5 millioner. Nå skal oppussingen fullføres, og han vurderer utleie eller salg, sier Eikre Larsen.

Styrelederen forteller at overtagelsesprosessen har tatt nærmere to år, og at man dermed ikke har fått inn noe særlig i inntekter fra bygården. Derimot har det vært kostnader knyttet til gjeld, forsikringer og kommunale avgifter.

Brudd på aksjeloven
Søsteren til Ronny Johnsen skal ha fått et lån på 1,8 millioner fra Johnsen Invest for å dekke inn sin andel av renter og avdrag på byggelånet, og dette lånet var i strid med paragraf 8-7 i aksjeloven, som omhandler kreditt til aksjeeiere.

- Dette kunne ha vært unngått. Privatpersonen Ronny Johnsen hadde ved årsskiftet 6,9 millioner til gode i fordringer hos Johnsen Invest, og kunne dermed nullet ut de 1,8 millionene mot tilsvarende av det han har til gode. Vi skulle gjort det før årsskiftet, men tenkte rett og slett ikke på det, sier styreleder Knut Eikre Larsen.

Brudd på aksjeloven kan straffes med bøter eller under skjerpende forhold med fengsel i inntil ett år. Styreleder Eikre Larsen forteller at Ronny Johnsen ordner opp i saken i disse dager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag