*Nettavisen* Sport.

Johnsen får Solskjærs plass

Foto: (FOTO: HÅKON M. LARSEN/SCANPIX)

Frode Johnsen erstatter Ole Gunnar Solskjær i startoppstillingen mot Moldova.

04.09.06 15:42

BISLETT (TV 2 Nettavisen): Det har vært spekulert i at Ole Gunnar Solskjær sitter på benken når onsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Moldova blåses i gang.

Og på mandagens landslagstrening bekreftet landslagssjef Åge Hareide at det blir Frode Johnsen som blir John Carews makker på topp.

- Hellas hadde ti cornere mot Moldova. Hvis vi får et tilsvarende antall, er det greit å ha spillere som Frode Johnsen der, forklarer landslagssjefen.

- Sunn fornuft
Når det gjelder benkingen av Solskjær, så forsvarer Hareide avgjørelsen med sunn fornuft.

- Vi er nødt til å bruke fornuft. Han spilte sine første 90 minutter på tre år. Da er det ikke fornuftig å spille nye 90 minutter noen dager senere. Derfor starter han ikke, sier han.

- Det er rett og slett medisinsk uforsvarlig å kjøre ham så hardt, fortsetter han.

Og Hareide mener at det var viktig å la Solskjær spille hele kampen mot Ungarn, selv om han hadde muligheten til å ta ham av banen tidlig i andre omgang.

- Jeg synes det var viktig at han fikk en gjennomkjøring. Vi skal ha en kamp i Hellas i oktober. Derfor var det viktig at vi fikk kjørt ham så lenge som mulig. Vi kan ikke ha med folk som ikke tåler 90 minutter, forklarer han.

- Hadde godt av 90 minutter
Men han innrømmer at han samtidig forspilte muligheten til å bruke Manchester United-spilleren fra start mot Moldova.

- Det kunne vært annerledes dersom han spilte 60 minutter i Ungarn, men han kjørte fullt 90 minutter og det gjorde han fordi han hadde godt av det, innser Hareide.

Og tror han får forståelse hos hovedpersonen.

- Han har nok lyst til å spille selv, men hans fornuft sier nok også at det er bedre å starte på benken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.