*Nettavisen* Sport.

Johnsen ikke landslagsaktuell

Espen Johnsen var banens gigant mot Lillestrøm. Men noe landslagscomeback blir det ikke med det første.

07.08.07 11:04

ÅRÅSEN (Nettavisen): LILLESTRØM-STRØMSGODSET 2-0 :

Han stoppet Olivier Occeans straffespark, han stoppet Simen Brennes heading, han fikk presset Magnus Myklebust til å skyte utenfor og ikke minst blokkerte han Olivier Occeans hestespark fra kort hold. I det hele tatt: Espen Johnsen var tilbake i godt, gammelt slag - akkurat slik man husker ham fra glansdagene i Start, Rosenborg og på det norske landslaget.

- Holder han den standarden som i dag, så holder han landslagsnivå, mener LSK-trener Tom Nordlie.

Får kritikk for feltarbeidet
Men fortsatt lar returen vente på seg, skal man tro Ola By Rise.

- Jeg registrerer med stor glede at Espen (Johnsen) har kommet tilbake og etablert seg i Tippeligaen. Han har bidratt med mange Godset-poeng i år, mener landslagets assistenttrener.

- Men for å konkurrere med de to keeperne jeg har (Jarstein og Opdal, red. anm.), så savner jeg fortsatt noe i feltet. Han må utvikle seg og bli mer stabil i feltarbeidet, slik at han slipper å gjøre så mange «børsredninger», forteller Rise til Nettavisen.

- Dermed er han ikke aktuell for de landskampene som kommer i august og september?

- Først og fremst ser vi nå på de som skal være med mot Argentina den 22. august, og der kommer nok ikke Espen til å være.

Han gir likevel Strømsgodsets sisteskanse litt håp for fremtiden.

- På sitt beste tar han alt, noe vi har sett både på landslaget og i europacupen.

Johnsen uenig
Selv hevder Johnsen, som ikke har voktet det norske buret siden han slapp inn fem mål borte mot USA i januar i fjor, at landslaget ikke er i tankene hans.

- Jeg tenker ikke på landslaget. Jeg har fortsatt mye å gå på etter det ene året mitt borte, spesielt når det gjelder å ha ballen i beina, men også når det gjelder sparkinga mi.

Innvendingen fra By Rise er han likevel ikke enig i.

- Jeg føler jeg er aktiv i feltet i dag, og at jeg generelt har bra kontroll på feltarbeidet mitt. Selv mener jeg at jeg er på vei tilbake der jeg var, men jeg er ikke helt der ennå. Det tar tid å bygge seg opp etter ett års fravær. Sier Ola (By Rise) at jeg mangler noe på feltarbeidet, er det sikkert riktig.

Imponert av Riise
En rekke andre spillere ble også finsiktet av landslagsassistenten på Åråsen mandag. Ifølge By Rise skuffet Strømsgodset-spillerne, mens det heller ikke bare var tommelen opp for de fire LSK-spillerne som er med og kjemper om en plass i landslagstroppen.

- Bjørn Helge (Riise) er nok den av de landslagsaktuelle spillerne som lå nærmest normalnivå i dag. Når det gjelder Anders (Rambekk), Frode (Kippe) og Simen (Brenne) så har de litt å gå på i forhold til bestenivået. Frode Kippe har hatt en noe rufsete vår, men nærmer seg imidlertid toppnivået, mens Simen har noen plussegenskaper som gjør ham interessant, forteller den tidligere RBK-treneren.

- Nå skal vi ta med oss neste helga runde, så tar Åge (Hareide) og jeg en grundig evaluering før vi kunngjør troppen neste tirsdag.

PS. Etter en glimrende start på sesongen, var det mange som ønsket Magnus Myklebust inn på landslaget. Ola By Rise innrømmer han følger LSK-vingen med spenning.

- Magnus trenger å vise mer stabilitet over tid, men har en hurtighet i beina som gjør ham interessant. På sitt beste nivå i vår var han en mann som vi vurderte. Han har hatt en tung sommer, men det ser ut som om han er på gang igjen nå, og dermed kan han bli aktuell for oss.

Hva synes du? Bør Espen Johnsen tilbake på landslaget?Skriv inn dine synspunkter i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.