*Nettavisen* Sport.

Johnsen reddet Norge

Da publikum belaget seg på 0-0 mot Costa Rica, kriget innbytter Frode Johnsen inn seiersmålet for Norge.

24.05.05 23:29

NORGE - COSTA RICA 1-0: Målet var en klassisk Frode Johnsen-scoring. Han kriget inne på femmeteren etter et Gamst'n-innkast fra høyre, og med bakhodet klarte han å plassere ballen forbi Alvaro Mesen i Costa Rica-målet etter 78 minutter.

TV 2 Nettavisen fulgte kampen direkte.

Frode Johnsen har i likhet med med lagkameratene i Rosenborg slitt i sesonginnledningen, men på landslaget viser han stabil form. Johnsen scoret også da Norge vant 2-0 over Estland i forrige landskamp. Dagens scoring var Johsens åttende på 27 landskamper.

Oppgjøret mot Costa Rica ble aldri noen stor forestilling, men seieren var fortjent.

- En veldig god gjennomkjøring, konkluderer landslagssjef Åge Hareide overfor NRK.

Debutanter
Ved pause var stillingen 0-0, etter en omgang som sjelden bød på stor underholdning for publikum. Landslagets assistenttrener Stig inge Bjørnebye var likevel godt fornøyd med sine spillere:

- Det har vært en veldig bra gjennomkjøring med et ekstremt høyt tempo - mye høyere enn det spillerne er vant med fra tippeligaen, sa Bjørnebye til NRK.

Et viktig moment for trenerduoen Hareide/Bjørnebye før kampen var å få sett flest mulig spillere i aksjon. Dermed fikk Starts lovende duo Marius Johnsen og Kristoffer Hæstad sin landslagsdebut allerede fra start i andre omgang, da de erstattet henholdsvis Jon Inge Høiland og Martin Andresen.

De norske trenerne benyttet også pausen til å bytte spisspar, da Frode Johnsen og Ole Martin Årst erstattet Steffen Iversen og Bengt Sæternes.

Ti minutter senere fikk også Raymond Kvisvik slippe til da en småskadet Tommy Svindal Larsen forlot banen.

- Satte fart
Etter kampen var Hareide fornøyd med byttene:

- De som kom inn bidro til å sette fart på kampen, slår landslagssjefen fast. Om noen nye spillere spilte seg inn i troppen til VM-kvalifiseringskampen mot Italia på Ullevaal 4. juni, ville han imidlertid ikke ut med.

- Troppen tas ut i morgen, poengterer Hareide med et smil.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer fra Ullevaal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.