Gå til sidens hovedinnhold

Johnsen signerte for Newcastle

Ronny Johnsen skrev torsdag under for Newcastle. Den norske stopperen har satt navnetrekket sitt på kontrakt som i utgangspunktet gjelder ut sesongen.

35-åringen har bestått legesjekken, og blir dermed Newcastles nye manager Graeme Souness' første signering i klubben. Kontraktens varighet strekker seg i første omgang ut sesongen.

Men Ronny Johnsen har i samråd med Newcastle blitt enig om at kontrakten kan avsluttes når overegangsvinduet åpner i januar neste år.

Newcastle ønsket en slik løsning på grunn av Ronny Johnsens mange skader. Johnsen støttet denne løsningen for å ha muligheten til å skifte klubb dersom Newcastle kjøper nye midtstoppere i januar, melder TV 2-sporten.

Nordmannen skal i første rekke erstatte Jonathan Woodgate på St. James’ Park. Woodgate ble i sommer solgt til den spanske storklubben Real Madrid.

Vil vente på debut
Ronny Johnsen har tidligere spilt for Manchester United og Aston Villa i engelsk Premier League. Han takket tidligere i år nei til en korttidskontrakt med Southampton.

- Newcastle er en storklubb med ambisjoner, som jeg svært gjerne vil spille for, sier Ronny Johnsen til TV 2-sporten.

- Nå kan jeg vel egentlig bare smile. Det er en kjempestor klubb, og det blir spennende å spille her, sier han.

Ronny Johnsen kan i utgangspunktet debutere for Newcastle i oppgjøret borte mot Southampton i Premier League i helgen.

- De vil ha meg på banen så fort som mulig, men jeg trenger litt tid. Tiden vil vise når jeg kan debutere, sier Ronny Johnsen.

Han har gitt klubben beskjed om at han trenger minst to uker samt en reservelagskamp før han er klar til å debutere på førstelaget.

Ville ha Desailly
Newcastle skal også ha forhørt seg angående en annen veteran - 36 år gamle franske Marcel Desailly - men den tidligere Chelsea-spillerens lønnskrav var så stort at han raskt ble uaktuell.

Dermed gikk klubben i stedet for kontraktsløse Johnsen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar