Gå til sidens hovedinnhold

Johnsen takker fiaskotrener

Gudjon Thordarson var en fiasko som Start-trener, men uten islendingen ville kanskje ikke Marius Johnsen ha startet lørdagens kamp mot Moldova.

Islendingen kom for å redde Start fra nedrykk sommeren 2002. Det gikk galt. Fryktelig galt.

Sørlendingene tok kun 11 poeng i sesongen, og var 16 poeng unna fornyet kontrakt da sesongen var over. Thordarson hadde ingen tiltro til Fredrik Strømstad og Kristofer Hæstad, og sendte Strømstad på lån til 2. divisjon.

Og ikke bare det:Thordarson lirte også av seg følgende legendariske sitat om Terje Leonhardsen:

- Han er i så dårlig form at han puster gjennom rumpa.

- Veldig takknemlig
Men én ting gjorde i hvert fall Thordarson rett. Han ga Marius Johnsen sjansen.

- Det var først da Gudjon kom til Start at jeg fikk muligheten. Tilliten hadde vært fraværende i et par år før han kom. Jeg spilte veldig mye på andrelaget. Så han gjorde noe bra i klubben. Det er ingen tvil om det. Jeg har veldig mye å takke ham for, sier Johnsen til TV 2 Nettavisen.

Johnsen var et stort talent som liten, men slet med et nærmest sammenhengende skademareritt fra han var 15-17 år. Da han ble skadefri, og A-lagsspiller, fikk han imidlertid ikke særlig med sjanser i klubben.

- Jeg var hele tiden fast bestemt på å lykkes som fotballspiller, og hadde troen på meg selv. Men det er klart at når jeg ble seniorspiller, og ikke noe skjedde, så begynte jeg å titte på andre alternativer, forklarer han.

Kunne vært Skeid-spiller
Alternativet ble Skeid. Vinteren 2002. Johnsen, da 20 år, var to ganger for å trene med Oslo-klubben. Uten at det ble kontrakt.

- Jeg vet egentlig ikke hvorfor, men det er nok stor sjanse for at jeg hadde gått til dem hvis jeg hadde fått et tilbud, sier han.

I stedet ble han værende. Han fikk et par innhopp for Start under Jan Halvor Halvorsen sommeren 2002. Så kom Thordarson.

- Etter at han kom spilte jeg hvert eneste minutt av resten av kampene den sesongen. Jeg fikk veldig mye erfaring på kort tid. Vanvittig mye i forhold til det jeg hadde fra tidligere, sier han.

Og:

Marius Johnsen
24 år
Har kone og hund
2 landskamper
Seriekarriere i Start:
02: 12 kamper, 0 mål
03: 30 kamper, 9 mål
04: 30 kamper, 8 mål
05: 22 kamper, 8 mål

- Det var en rar sesong. Vi rykket ned med et brak, men selv om vi tapte kamper, var det en personlig seier for meg. Endelig var jeg der jeg ville. På toppnivå. Jeg gikk hele tiden med en indre glede.

Etterpå har pila bare pekt oppover. Johnsen spilte fast da Start endte på 9. plass 1. divisjon 2003, rykket opp i fjor og spilte seg inn på landslaget tidligere i år.

Scorer mye
Nå blir han en av nøkkelspillerne mot Moldova. På fredagens trening scoret han flere mål på dødball, og det å sette en liten slump penger på at han scorer mot Moldova, er nok ikke det dummeste man kan gjøre.

Det er nemlig ikke venstre back eller venstre kant som er favorittposisjonen hans.

- Favorittposisjonen er inne foran mål. Det er ingen hemmelighet at jeg trives inne i boksen, offensivt foran motstanderens mål. Jeg vil være der så ofte som mulig. Jeg får ofte muligheten til det i Start, og hvis jeg starter mot Moldova blir det ytterligere muligheter da.

- Nervøs?

- Nei, det er bare en fotballkamp. 90 minutter. Man får gjøre sitt beste, og så er det bare å telle opp etterpå.

Les også sak om Marius Johnsen i forbindelse med debuten: Gud helbredet norsk stjerne.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken