Gå til sidens hovedinnhold

Johnsrud Sundby knuste russerne

Gikk til topps i Kuusamo.

Martin Johnsrud Sundby gikk til topps under jaktstarten i finske Kuusamo søndag.

Den norske langrennshelten knuste den russiske duoen Maxim Vylegzjanin og Alexander Legkov mot slutten og tok en sterk seier.

Vylegsjanin ble nummer to, mens Legkov ble nummer tre. Johnsrud Sundby har varslet at han er i god form tidligere i høst og viste det søndag.

Dette betyr at Johnsrud Sundby også gikk til topps i minitouren i Kuusamo sammenlagt.

- Dette var virkelig hardt. Det er også altfor kaldt her, sier Sundby i seiersintervjuet etter løpet.

- Mot slutten satte russerne fart og da ble det tøft. De er gode, så jeg følte meg aldri sikker på seier, men dette var vakkert, sier han.

- Måtte holde
Overfor NRK utdyper seierherren og sender en takk til broren.

- Jeg er så fornøyd. Sondre Sundby, dette har du vært med på å få til. Du har hjulpet meg med avslutningstrening. Nå er jeg utrolig «happy», sier han.

- Jeg hadde tro på at jeg skulle klare dette på slutten. Det var gøy. Jeg var så stiv på det oppløpet der. Det var så vidt jeg klarte å stå på beina. Jeg tenkte at det måtte holde inn og det gjorde det, heldigvis, sier Sundby til statskanalen.

Trener Trond Nystad lot seg imponere over Johnsrud Sundbys prestasjon.

- Dette er ikke noe vi er vant med. I dag slår han to svært gode russere, og også Petter (Northug), som han ikke har gjort tidligere, sier han til NRK.

Petter Northug kjempet seg inn til en 13. plass på herrenes ti kilometer klassisk lørdag og endte på samme plass etter jaktstarten.

- Det var tungt og vondt, sa trønderen til NRK etter løpet lørdag og ga samtidig uttrykk for at det ville bli enda tøffere under jaktstarten søndag.

Blandet seg inn
Northug gikk ut 30 sekunder bak russiske Dimitrij Japarov som var førstemann ut i jaktstarten og luken var langt fra umulig å tette.

Ved passering fem kilometer var nordmannen bare 12 sekunder bak teten og ved passering ti kilometer var Northug oppe i tetgruppen.

Ved passering 12,5 kilometer var Northug, sammen med Johnsrud Sundby og Chris Andre Jespersen, med i tetgruppen.

Mot slutten var det imidlertid Johnsrud Sundby som viste seg som sterkest, mens Northug og Jespersen ble hektet av.

Northug ble til slutt nummer 13, 37 sekunder bak vinneren. Chris Andre Jespersen ble nummer åtte, Sjur Røthe nummer 15, Pål Golberg nummer 23, Finn Hågen Krogh nummer 30, Øystein Pettersen nummer 36, Ola Vigen Hattestad nummer 50 og Tomas Northug nummer 83. Eldar Rønning stilte ikke til start.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken