HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Håvard Klemetsen er, med sine 32 år, utvilsomt veteranen på det norske landslaget i kombinert. Men ikke når det gjelder det å skritte opp på premiepaller.

Onsdag var han først best av alle i hoppbakken, så sleit han seg inn til fjerdeplass bak den franske gullvinneren Jason Lamy Chappuis, samt sølvvinner Johannes Rydzek og bronsevinner Eric Frenzel fra Tyskland.

Joikeshow
- Jeg så stjerner i fem minutter etter målgang og hadde krampe i fingrene. Det har jeg aldri hatt før. Jeg kunne ikke ha gått én hundredel fortere, sier Klemetsen til Nettavisen.

Han ble slått med 37,6 sekunder av Lamy Chappuis og var et halvt minutt unna bronsemedaljen.

- Jeg synes det er finere å bli nummer fire enn å bli nummer 30, konstaterer 32-åringen fra Kautokeino.

Han var så fornøyd med innsatsen at han joiket og showet for pressen. Det kan bli mer av den slags under kveldens premieseremoni på Universitetsplassen i Oslo sentrum.

- Kanskje! Vi får se. Kanskje jeg stjeler en mikrofon, ler Klemetsen.

Kokslien skuffet
Før VM i Oslo regnet man Mikko Kokslien, som ligger på andreplass i verdenscupen, og Magnus Moan som Norges sterkeste kort. Kokslien ble beste nordmann med sjetteplass i den første individuelle øvelsen, mens Klemetsen da endte på niendeplass.

Etter at tre av fire øvelser er unnagjort, er det utvilsomt Klemetsen som har mest grunn til å være fornøyd.

- Tredjeplass var en seier for meg i dag. Jeg må være såpass edruelig å si at jeg ikke er den som skulle levere i VM, og jeg synes jeg leverer bra. Selv om det er medalje som teller i VM, er dette en personlig seier for meg, sier Klemetsen til Nettavisen.

Mikko Kokslien konstaterer at han treffer en nier på en skala fra 1-10 over hvor skuffet han er.

- Det var vanskelig å motivere seg. Det var ikke akkurat topp 8-plasseringer jeg håpte å kjempe om, sier Kokslien.

Hopper strålende
Stort mer enn å være best i hoppbakken, er det vanskelig for Håvard Klemetsen å gjøre. Det var imidlertid mange som var i nærheten av 32-åringens 133,5 meter lange hopp. Derfor ble ikke avstanden ned til utfordrerne like stor som Klemetsen hadde behov for med tanke på gullet.

- Jeg koser meg om dagen. Da får man ut noe av det man har inne. Jeg har utrolig mye hopping inne om dagen. Jeg kjenner ikke noe supertreff her, heller. Jeg tror at jeg kan hoppe ned mot 140 under disse forholdene når jeg treffer maks, sier Klemetsen.

Han startet seks sekunder foran Jason Lamy Chappuis, verdenscuplederen, mens Wilhelm Denifl fra Østerrike gikk ut 14 sekunder etter mannen fra Kautokeino. Deretter fulgte de tre tyskerne som dominerte den første individuelle konkurransen i VM; Johannes Rydzek, Eric Frenzel og Tino Edelmann.

Moan trakk seg
De tre andre nordmennene hadde vanskelige utgangspunkt etter hoppingen. Jan Schmid hoppet 121 meter og startet 1,26 minutter bak. Magnus Moan landet på 123,5 meter, men tapte en del poeng i landingen og ville ha startet samtidig som Schmid dersom han ikke hadde trukket seg.

Les mer om Moan her: - Blir kvalm bare av å si det

Moan og landslagsledelsen ble enige om at medaljesjansen er større i fredagens lagkonkurranse. Derfor satser Moan på å bli frisk igjen til den øvelsen, framfor å fyre av et langskudd mot medalje onsdag og sannsynligvis bli enda sykere i prosessen.

Mikko Kokslien gikk ut hele 1,48 minutter bak Klemetsen, ettersom han landet på 118 meter. Han forsto allerede da at langrennet ville bli gått uten en sjanse på medalje.

Kokslien endte på 11.-plass, mens Jan Schmid ble nummer 14.

Se også: Komplett resultatliste etter hoppingen

HTML EMBED