I likhet med Plussbank Cervélo, startet Joker Merida sesongen med GP Lillers på søndag. Møtet med franske lag som startet sesongen i februar ble litt i tøffeste laget.

- Beina opplever alltid et lite sjokk under årets første ritt, melder sportsdirektør Gino Van Oudenhove.

- Det ble ikke lettere av at sterke franske lag som Française des Jeux stiller. Det er en klar fordel for dem at de har startet sesongen for en måned siden, sier han til procycling.no.

Les også: Dramatisk sesongåpning for Plussbank Cervélo

Wilmann prøvde seg
Det gikk tidlig en sjumannsbrudd, uten at Joker Merida var representert her.

- Vi hadde planlagt å være litt reserverte i starten og spare på kreftene, forteller Van Oudenhove.

- Det første bruddet var ufarlig, og feltet hadde god kontroll. Etter hvert prøvde flere ryttere å gå etter og da startet hardkjøret. Da falt flere og flere av bakfra.

- Fredrik Wilmann gikk etter alene, men det ble for tøft og han kom aldri opp til de i front.

Danskene tok ansvar
Det danske laget Glud & Marstrand dro mye i feltet og samlet det hele, slik at det endte med en spurt. Den gikk Dennis Flahaut (Roubaix-Lille Métropole) seirende ut av.

Mens Plussbank Cervélo var involvert i en del velt, slapp Joker Merida-syklistene å smake på den franske asfalten. Det betyr ikke at de slapp all uflaks.

- Vi hadde en del punkteringer i dag. Christer Rake punkterte på et uheldig tidspunkt og kom aldri tilbake i feltet. I tillegg punkterte Stian Remme seks kilometer fra mål.

Tar med seg det positive
Vegard Stake Laengen ble beste Joker Merida-syklist på 43. plass. Selv om det ikke ble noe resultatmessig suksess er sportsdirektør Van Oudenhove optimistisk.

- Vi gjorde mye bra i dag. Vi holdt godt sammen, og kommunikasjonen fungerte bedre enn på samme tidspunkt i fjor. Nå venter noen ritt som passer oss litt bedre enn dette gjorde, så vi gleder oss til fortsettelsen.

PS! Det neste rittet for Joker Merida blir GP Wanzele i Belgia, onsdag 9. mars.