*Nettavisen* Sport.

Joker Merida med på notene

Foto: Jarle Fredagsvik

Men det var Rabobank som hadde størst grunn til å juble.

25.04.11 19:10

Joker Merida startet mandag det sju etapper lange rittet Tour de Bretagne. Mandagens og tirsdagens etapper er relativt flate, mens det blir stadig mer kupert utover i rittet.

På dagens første etappe var Joker Merida godt med på notene underveis.

- I dag var vi fint med. Flere av våre ryttere var med på støt underveis. Dagens brudd ble hentet med seks mil igjen til mål. Etter det gikk Saur-Sojasuns Anthony Delaplace solo, mens Frederik Wilmann og to andre gikk etter. Disse ble spist opp en etter en.

Dobbelseier til Rabobank
Det hele endte til slutt i en massespurt, hvor Rabobanks Jetse Bol var raskest. Bol er en av de mest spennende nederlenderne på kontinentalnivå, men har slitt litt med å få noen topplasseringer så langt i sesongen.Britiske Andrew Fenn tok andreplassen.

Selv om det fortrinnsvis er i motbakkene rittet vil bli avgjort, advarer sportsdirektør Van Oudenhove for at det kan bli sidevind på tirsdagens etappe.

- Det blåser veldig mye her nede, men i motsetning til i Tour de Normandie, for eksempel, ligger veiene i dette rittet noe mer i le av vinden. Det er allikevel fare for sidevind i morgen, da etappen ikke går så langt inne i landet som resten. Oppskriften i morgen blir som i dag, å sørge for at det ikke går av gårde noen grupper uten oss i.

Går for etappeseier
Sammenlagtambisjonene til laget er ikke så veldig høye, for motstanden er meget skarp.

- Det er nesten et fransk mesterskap her nede med så godt som alle de gode Prokontinental- og kontinentallagene fra Frankrike. I tillegg er det sterke utenlandske lag som Endura Racing og Rabobank, sier Van Oudenhove.

Belgieren setter heller etappeseier som mål for laget sitt.

- Det blir mer kuperte etapper utover i rittet hvor det i større grad vil bli en naturlig utskilling. Vi har med ryttere som passer fint i sånt terreng, så en etappeseier er det vi sikter mot.

Resultater
1. Jetse Bol (RB3)
2. Andrew Fenn (GBR) s.t.
3. Alexandre Blain (EDR) s.t.
4. Guillaume Blot (BSC) s.t.
5. Niklas Arndt (LKT) s.t.
6. Joel Pearson (UCN) s.t.
7. Julien Gonnet (CNA) s.t.
8. Barry Markus (RB3) s.t.
9. Benjamin Giraud (LPM) s.t.
10. Cesar Bihel (BZH) s.t.
(...)
51. Sondre Sørtveit (TJM) s.t.
87. Frederik Wilmann (TJM) s.t.
93. Stian Remme (TJM) s.t.
99. Vegard Stake Laengen (TJM) s.t.
101. Christer Rake (TJM) s.t.
110. Vegard Breen (TJM) s.t.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.