RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kristoffer Øverli Andersen

Joker-stjerne slått ut av flåttbitt

Sist oppdatert:
- Det har ødelagt høstsesongen, sier Christer Rake.

Den 27. juni i år var det kun Thor Hushovds vinnerskalle som sto mellom Christer Rake og NM-gullet. Cervélo-proffen vant til slutt spurten, mens Rake hentet et velfortjent sølv til premiesamlingen.

Deretter har det meste gått trått for 23-åringen. Årsaken er en skapning på noen skarve millimeter som trives godt i høyt gress.

- Jeg fikk et flåttbitt i juni. Like etter NM. Jeg ble skikkelig slapp og hadde ikke overskudd til noen ting. Det gikk ut over humøret og jeg følte meg bare tung i kroppen. Det er ikke noe å anbefale, sier Christer Rake til procycling.no.

Avbrøt Correze
Han forsøkte etter beste evne å restarte høstsesongen. Tour Alsace ble gjennomført, men etter 1. etappe av Paris-Correze var det slutt.

- Jeg dro hjem derfra og lå rett ut i en uke. Jeg fikk tatt noen blodprøver og gikk på antibiotika i to uker. Jeg gikk 13 dager uten trening, og det har nok ikke skjedd siden slutten av forrige sesong, forteller Rake.

Joker Bianchi-rytteren startet sesongen svært lovende. Vårsesongen ble kronet med sammenlagtseier i Ringerike Grand Prix. Også under NM var han i praktslag.

De siste månedene kunne han godt vært foruten.

- Dette har ødelagt rittene for hele høstsesongen: Alsace, Correze, Miaoût en Bretagne og nå Festningsrittet. Det er sånt som kan skje. Man blir i hvert motivert av å være så lenge borte fra sykkelen.

Tilbake i Kina
Heller ikke for Joker-laget har det gått knirkefritt i Rakes fravær. Spesielt under Miaoût en Bretagne ble det tungt for Gino van Oudenhoves menn.

Da manglet Rake, Svein Erik Vold ble syk og heller ikke Stian Remme sprudlet. Til Festningsrittet i helgen stiller Vold, Remme, Vegard Stake Laengen, Vegard Robinson Bugge, Sondre G. Sørtveit og Ingar Stokstad.

- Team Joker Bianchi på hjemmebane, dere blir vel å finne på toppen av resultatlistene da?

- Vi skal kjøre for å vinne rittet, ja. Det er klart. Det gjør vi alltid, varsler han.

Selv regner Rake med å være klar til Tour of China som sykles mellom 10.-20. september.

- Jeg gleder meg veldig til det. Jeg gleder meg til å se hva slags form jeg er i etter disse ukene.

PS! Festningsrittet sykles i Kongsvinger-regionen fredag til søndag denne helga. Svipp innom procycling.no for å holde deg oppdatert på rittet!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere